Rektörümüz ‘Yeniden Asya Çalıştayı’nda Konuştu | Kapadokya Üniversitesi

Rektörümüz ‘Yeniden Asya Çalıştayı’nda Konuştu

Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Ankara’da düzenlenen “Yeniden Asya Çalıştayı’nda konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı öncülüğünde, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu’nun katılımı ile Ankara’da düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaparken, Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar da “Yeniden Asya Girişimi Bağlamında Türkiye ve Orta Asya: Güvenlik, Ticaret ve Kimlik” başlıklı ikinci oturumda konuştu.

Türkiye’nin yeni Asya politikaları üzerine analizlerde bulunan Rektörümüz, Türkistan coğrafyasının ve Türk Konseyinin bu politikaların merkezinde bulunması gerektiğini söyledi.