ROMAERO S.A. ile Uluslararası İşbirliği Anlaşması | Kapadokya Üniversitesi

ROMAERO S.A. ile Uluslararası İşbirliği Anlaşması

Üniversitemiz ile ROMAERO S.A. arasında uluslararası işbirliği anlaşması imzalandı. Öğrenci ve personel hareketliliği kapsamında yapılan anlaşma ile 2021 yılına kadar Uçak Teknolojisi, Uçak Elektrik-Elektronik ve Uçak Gövde-Motor programı öğrencilerimiz, ROMAERO SA kuruluşunda uygulama eğitimi alma imkânı bulacaklar.

Romanya’da bulunan ROMAERO S.A., 1920 yılında kurulmuştur. Kuruluşun % 54,1’i Romanya Ekonomi Bakanlığı’na, %24,6’sı "Muntenia" Finansal Yatırım Şirketine, %20’si Fondul Proprietatea S.A.’ya ve %1,2’si çeşitli iş adamlarının ortaklığına aittir.

Askeri ve sivil havacılık kurum/kuruluşlarının projelerini yürüten ROMAERO S.A., çoğu mühendis ve teknik personelden oluşan yaklaşık 700 çalışanı ile hava aracı üretimi de yapmaktadır. Bu zamana kadar toplam 520 uçak üretmiş, aynı zamanda hava aracı bakım hizmeti ihracatı da yapmıştır. Hizmet verdiği kurumlar arasında Bombardier, Boeing, Airbus, Alestis gibi uluslararası önemli birçok firma bulunmaktadır.