Sabiha Gökçen Yerleşkemizde Mezuniyet Sevinci | Kapadokya Üniversitesi

Sabiha Gökçen Yerleşkemizde Mezuniyet Sevinci

Kapadokya Meslek Yüksekokulu’nun (KMYO) İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bulunan yerleşkesinde faaliyet gösteren sivil havacılık programlarından mezun olan öğrenciler diploma sevinci yaşadı.

Kapadokya Meslek Yüksekokulu Sabiha Gökçen Yerleşkemizde Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ve Uçak Teknolojisi programlarını başarıyla tamamlayan yüz elli öğrencimiz, 7 Mayıs Cumartesi günü Hezarfen Havaalanı’nda düzenlenen törende mezuniyet heyecanı yaşadı.

Katılımın yüksek olduğu ve yer yer duygusal anların yaşandığı mezuniyet töreninde bir konuşma yapan yüksekokulumuz mütevelli heyeti başkanı Alev Alatlı, “Buradan çıkan çocuklar anında iş buluyor. Buna çok seviniyorum.” sözleriyle heyecanını paylaştı.

Üstün başarı göstererek programlarını birincilikle bitiren öğrencilerimize sertifikalarını mütevelli heyeti başkanımız Alev Alatlı, sivil havacılık programları koordinatörümüz ve Hezarfen Havaalanı Genel Müdürü Ahmet Tezman, AYJET Uçuş Okulu Genel Müdürü ve Eğitim Müdürü Celal Cingöz, AYJET Uçuş Okulu Müdürü Naci Uçar takdim etti. Program birincilerimiz ayrıca birer saatlik bir uçuş gerçekleştirdiler.

Kapadokya Meslek Yüksekokulu, Türkiye’de Uçak Bakım Eğitimi (147) Yetkisine Sahip Tek Yükseköğretim Kurumu

Alev Alatlı, "Kapadokya Meslek Yüksekokulu kurulalı 10 yıl oldu. Büyük kampüsümüz Kapadokya'da. Burası ikinci kampüsümüz. Sivil havacılığa hizmet ediyoruz, uçak teknisyeni yetiştiriyoruz, hem de çok iyi yetiştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kapadokya Meslek Yüksekokulu, Türkiye’de Bir Havalimanında Yerleşkesi Olan Tek Yükseköğretim Kurumu

Yüksekokulumuzda uluslararası standartlarda eğitim verildiğini belirten müdür yardımcımız Arda Çakır şu bilgileri verdi: “Havacılık sektörüne yüz elli öğrencimizi buradan kazandırmış olduk. Kapadokya Meslek Yüksekokulu 10 yıldır eğitime devam ediyor. 2005 yılından beri Kapadokya’daki yerleşkemizde eğitim veriyoruz. Havacılıktaki tecrübemizi 5 yıl önce Sabiha Gökçen Yerleşkesini açarak bir adım ileriye taşıdık. Bu yerleşkede Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Uçak Teknolojisi ve Uçuş Harekât Yöneticiliği olmak üzere dört ayrı programımız var. Havacılık hızla büyüyen bir sektör ve sektörde personel açığı devam ediyor. Şimdi iş hayatı mezunlarımızı bekliyor. Okulumuzun bir özelliği var; bizim tüm programlarımız havacılık sektöründe yetkili. Yani öğrencilerimiz mezun olduğunda ayrıca bir sertifikaya ihtiyaç olmadan doğrudan sektörde işe başlayabiliyor. Uçak teknolojisi öğrencilerimiz de yaz dönemi sonunda iş hayatına atılacaklar.”

Kapadokya MYO Mustafapaşa Yerleşkesi öğrencilerimizin mezuniyet töreni ise 14 Mayıs Cumartesi günü Kapadokya’da yapılacak.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız