Son İnfaz Düzenlemesi ile Birlikte Beklenen Haber Geldi | Kapadokya Üniversitesi

Son İnfaz Düzenlemesi ile Birlikte Beklenen Haber Geldi

İnfaz düzenlemesine ilişkin yürürlüğe giren kanun ile, Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı öğrencileri için beklenen haber geldi.

Adalet Bakanlığı ve Üniversitemiz arasında 2017 yılında imzalanan iş birliği protokolü ile eğitim-öğretim hayatına başlayan Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı, ilk mezunlarını 2018-2019 eğitim öğretim dönemi sonunda vermiştir. İlk günden itibaren, gerek mesleki derslerinin Adalet Bakanlığının birbirinden değerli personellerinin destekleriyle yürütülmesi, gerekse Bakanlık ve Üniversitemizin ortaklaşa çabaları ile gerçekleşen bilimsel, sanatsal ve kültürel etkinliklerle birlikte Adalet Bakanlığı ve Üniversitemiz arasında kurulan bu etkileşim gelişerek devam etmektedir.

Türk Ceza İnfaz Sisteminde son dönemde yaşanan olumlu gelişmeler, bu alanda çalışacak olan personellerin mesleki eğitimlerinin güncel bilimsel gelişmeler temelinde ele alınmasını zorunlu hale getirmiş ve Adalet Bakanlığı bu konuda sorumluluk üstlenerek, farklı üniversitelerde Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri programlarının açılması yönünde çalışmalar başlatmıştır. Bakanlık’tan gelen bu çağrıya ilk cevap veren üniversitelerden biri olan Kapadokya Üniversitesi ise bünyesine dahil ettiği programla birlikte bu eğitimi bir mesleki eğitimden ziyade bir kariyer alanı olarak değerlendirerek, programın eğitim kalitesini evrensel standartlara taşıma eğiliminde olmuştur.

Bakanlığın nitelikli personel ihtiyacını karşılamak adına kurulan bu programda öğrenim gören öğrenciler ise aldıkları eğitimin istihdam fırsatına dönüşmesi noktasında yapılacak hukuki düzenlemeleri beklemiştir. 15 Nisan Çarşamba günü Resmi Gazete'de yayımlanan ve kamuoyunda "İnfaz Düzenlemesi" olarak bilinen kanun, Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programından mezun olan, bu programı okuyan ya da tercih edecek olan öğrencilerimiz için mutluluk verici bir kararın yasalaşmasını beraberinde getirmiştir. Düzenlemenin, 2802 Sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 114. maddesinde değişiklik yapılmasını öngören 65. maddesi ile birlikte Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı mezunlarına Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevlerine personel alımlarında öncelik tanınacağı yasalaşmıştır.

Bu kararın hayata geçmesine katkı sunan herkese teşekkürlerimizi iletir, yeni düzenlemenin tüm Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı öğrencilerine hayırlı olmasını dileriz. Bu kararın, Ceza İnfaz alanında eğitim verme sorumluluğumuzu daha da arttırdığını belirtmek isteriz.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız