Sporcumuz İpek Çidem Olimpiyat Yolunda | Kapadokya Üniversitesi

Sporcumuz İpek Çidem Olimpiyat Yolunda

Türkiye Büyükler Taekwondo Şampiyonasında ikincilik kürsüsüne çıkarak gümüş madalya alan sporcumuz İpek Çidem olimpiyat yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor…

17 - 22 Ocak tarihleri arasında Alanya’da yapılan Türkiye Büyükler Taekwondo Şampiyonasında 49 kiloda mücadele eden sporcumuz İpek Çidem ikinciliği elde ederek gümüş madalya aldı. Yaklaşık 1.600 sporcunun katıldığı şampiyonayı gümüş madalya ile tamamlayan İpek Çidem, bu başarısıyla milli takım seçmelerine katılma hakkının yanısıra Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda (Turkish Open - WTF G2) mücadele etme hakkı kazandı.

Türkiye ve Avrupa şampiyonluklarının yanısıra Uluslararası Paris (Paris Open) ve Lüksemburg (Luxembourg Open) Taekwondo Turnuvalarında da birincilikleri bulunan Kapadokya MYO Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu İpek Çidem, 02-14 Şubat tarihlerinde Antalya’da yapılacak Taekwondo Festivali için gün sayıyor.

Taekwondo Festivali kapsamında düzenlenecek Turkish Open - G2 Turnuvası’na katılacak olan İpek Çidem, Kapadokya’ya madalya ile dönmeye kararlı. Özellikle Avrupa ülkelerinden gelen milli sporcular başta olmak üzere, yüzün üzerinde ülkeden yaklaşık iki bin sporcunun katılacağı Taekwondo Festivali özellikle olimpiyatlara katılmak isteyenler için büyük önem taşıyor.

Sporcular, festival kapsamında düzenlenecek turnuvalardan toplayacakları puanlarla dünya sıralamasına girerek olimpiyatlara katılım avantajı yakalamaya çalışacak. 2020 yılında Japonya’nın Tokyo kentinde yapılacak olan olimpiyatlara katılım avantajı elde edebilmek için Turkish Open - G2 Turnuvasında ter dökecek olan İpek Çidem, sadece Nevşehir’in değil, tüm Türkiye’nin göğsünü kabartmak için mindere çıkacak.

'Kadınların Yapması Gereken Bir Spor'

Avrupa ve Türkiye şampiyonu sporcumuz İpek Çidem şu açıklamada bulundu:

"Taekwondo bir yaşam biçimi ve bu sporu seçtiğim için mutluyum. Sevdiğim ve başarılı olduğum bir spor dalı icra ediyorum. Federasyonumuz, antrenörüm ve kulübüm de bu anlamda bana büyük destek veriyor. Bu şampiyonada ikinci oldum ama benim hedefim olimpiyatlar. Olimpiyatlara gitmek istiyorum. Taekwondo bence bir kadının yapması gereken sporların başında yeralıyor. Ben bu spor sayesinde kendi ayaklarımın üzerinde durabiliyorum. Tüm kadınları bu sporu yapmaya davet ediyorum."

Sporcumuz İpek Çidem ve antrenörü Recep Işık’a başarılarının devamını diliyoruz.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız