Sürdürülebilir Yaşam Film Günleri (SYFG) 27 – 28 Mart Tarihlerinde Kapadokya’da!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Sağlık Bakanlığımızın öneri ve uyarıları gereğince, KÜN bünyesinde yapılacak etkinliklerin (eğitim seminerleri, konserler, sosyal ve akademik etkinlikler, topluma katkı projeleri vb.) risk değerlendirmeleri sonucunda, 27 - 28 Mart 2020 tarihlerinde yapılması planlanan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali ileri bir tarihe ertenlemiştir.

Movies that Matter desteği ile Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali seçkisinden 12 belgeselin yer alacağı Sürdürülebilir Yaşam Film Günleri, Kapadokya Üniversitesi Çevreci Beşeri Bilimler Merkezi tarafından Kapadokya’da 27 – 28 Mart 2020 tarihlerinde Kapadokya Üniversitesi Ürgüp Yerleşkesi Konferans Salonunda düzenleniyor.

Film gösterimlerinin yanı sıra davetli konuşmacıların yer alacağı etkinlikte ekolojik ve sosyal sorunların ilişkisi ve sürdürülebilirlik bakış açısı ile insan hakları konuları değerlendirilecek.

SYFG seçkisi; temel sağlık hizmetlerinden çocuk işçiliği ve çocuk köleliğine, gıda ve tekstil sektörlerinde sorumlu tedarik zincirinden çatışma ve savaşa, iklim değişikliğinden su ve enerji sorunlarına birçok temel meseleyi bütüncül bir bakış açısıyla ele alan ve yaratıcı çözümlerle ilham veren belgesellerden oluşuyor. Ekolojik ve sosyal sistemlerin birbiriyle ilişkisini gözler önüne seren filmler aynı zamanda çözüm odaklı insanların fark yaratan sosyal girişimlerini de aktarıyor.

SYFG, yerel yönetimlerden, kamu ve özel sektörden, sivil toplum kuruluşlarından ve eğitim kurumlarından katılımcıların yanı sıra şehirde yaşayan, sürdürülebilirlik konusuna ilgi duyan herkesin katılımına açıktır.

Tüm gösterimler ücretsizdir.

27 Mart Cuma

11.00 Angaza 5’

Çikolata Davası/The Chocolate Case 90’