Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı Öğrencilerimiz Meme Kanseri İçin Farkındayız Etkinliği Düzenledi | Kapadokya Üniversitesi

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı Öğrencilerimiz Meme Kanseri İçin Farkındayız Etkinliği Düzenledi

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı öğrencilerimiz dünya genelinde, her yıl Ekim ayının Meme Kanseri Farkındalık Ayı olarak kabul görmesi sebebiyle meme kanserine dikkat çekmek ve toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla "farkındayız" etkinliği düzenledi.

Öğrencilerimiz, meme kanserinde erken teşhisin önemini ve meme kanseri farkındalığını vurgulamak amacıyla, hazırladıkları broşürleri pandemi kurallarına uygun şekilde vatandaşlara dağıttılar.

40 yaş üstü her kadının mamografi çektirmesi gerektiğinin önemini anlatan üniversitemiz öğrencileri Gonca ÇOŞKUN, Hatice ÖZKOÇ ve Beyhan DEMİR, üniversitemiz personeline ve Mustafapaşa’daki vatandaşlara; kadınlarda en yaygın kanserin meme kanseri olduğunu ve her sekiz kadından birinin meme kanserine yakalandığını belirtti.

Meme kanserinde mamografi çektirildiği takdirde kanserin erken teşhis edilebileceği, erken dönemde tespit edilmesi durumunda ise iyileşme şansının %98 oranda yüksek olduğu konusunda bilgiler veren öğrenciler, erken tespit için yapılması gerekenleri anlattı.

Öğrenciler özellikle 40 yaşını doldurmuş kadınlara Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nde (KETEM) ücretsiz olarak muayene olabileceklerini ifade etti.

Etkinlikte meme kanserinin simgesi olan pembe kurdele, yakalara takılarak meme kanserine dikkat çekildi. 


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız