TÜRKAK Denetimlerini Başarıyla Tamamladık | Kapadokya Üniversitesi

TÜRKAK Denetimlerini Başarıyla Tamamladık

TÜRKAK denetimlerini başarıyla tamamlayan Üniversitemiz, akredite olmaya hak kazanarak, Mesleki Yeterlilik Belgesi düzenleyebilen kuruluşlar arasına girdi.

Türkiye'nin uygunluk değerlendirmesi alanında akreditasyon hizmeti veren tek kurum olan Türk Akreditasyon Kurumunun (TÜRKAK) 27 – 28 Ağustos 2020 tarihlerinde Ürgüp Yerleşkesinde yaptığı denetimi başarıyla geçen Üniversitemizin Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde yer alan Personel Belgelendirme Merkezi, Aşçılık (Seviye 4 13UY0182-4), Duvarcı (Seviye 3 12UY0048-3 Rev.01) ve Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon (Seviye 5 13UY0120-5) mesleki yeterlilik alanlarında akredite olmaya hak kazandı.

Uygunluk Değerlendirmesi-Personel Belgelendirmesi Yapan Kuruluşlar İçin Genel Şartlar (TSE EN ISO/IEC 17024:2012) standardına uygun olarak personel belgelendirmesi yapabilmek için alınan TÜRKAK akreditasyonu ile Üniversitemiz, Mesleki Yeterlilik Belgesi düzenleyebilen kuruluşlar arasına girdi.

Üniversitemiz bundan sonraki süreçte Mesleki Yeterlilik Kurumu akreditasyonunu tamamlayarak, Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşu (YBK) olup, bölge ihtiyaçları doğrultusunda hizmet portföyünü genişleterek Kapadokya’da kalkınmanın lokomotifi olmaya devam edecek.