Türkiye Drone Şampiyonası Kapadokya Etabı Tamamlandı | Kapadokya Üniversitesi

Türkiye Drone Şampiyonası Kapadokya Etabı Tamamlandı

Ürgüp Cumhuriyet Meydanında Türkiye Drone Şampiyonası'nın üçüncü etabı için özel olarak hazırlanan parkurda, tasarım ve montajlarını kendilerinin yaptığı araçlarla mücadele eden 32 drone pilotu, hız ve manevra kabiliyeti yüksek araçlarla tamamen kullanıcının kumanda yeteneğine dayalı tasarlanan araçlarla yarıştılar.

Türkiye Hava Sporları Federasyonu onayı ve Kapadokya Üniversitesi Eşgüdümünde, Drone Yarışçıları Spor Kulübü Derneği ve Pilot Event işbirliği ile Nevşehir Valiliği, Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüp Belediyesi, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü destekleri ile Argeus Travel, Kayakapı Premium Cave, Ezel Havacılık ve Birge Turizm A.Ş. ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, BAYKAR, Türk Hava Yolları ve Robit Sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışmalar başta bölge halkı olmak üzere konuya ilgi duyanların keyifli ve eğlenceli bir hafta sonu geçirmelerini sağladı.

Yarışmaların sonunda Özgür Can Özçelik birinci, Erdem Üstüner ikinci, Alp Erol ise üçüncü olurken, dereceye giren pilotlara kupa ve ödül takdimi ile etkinlikler sona erdi.