Türkiye’nin Montessori Mimarisine Uygun İlk Anaokulu Açıldı | Kapadokya Üniversitesi

Türkiye’nin Montessori Mimarisine Uygun İlk Anaokulu Açıldı

Kapadokya Meslek Yüksekokulu ve Nevşehir Belediyesi işbirliği ile Türkiye’nin Montessori mimarisi ilkelerine göre inşa edilen ilk anaokulu 12 Mayıs’ta Nevşehir’de açıldı.

Nevşehir Montessori Uygulama Merkezi’nin açılışı; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yusuf Ziyaddin Cavlak, Neptün Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Funda Bagana, Mütevelli Heyet Başkanımız Alev Alatlı ve Yüksekokul Müdürümüz Funda Aktan ile davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kapadokya MYO Çocuk Gelişimi Programının ikinci uygulama merkezi olan Nevşehir Uygulama Merkezi, 1000m2 kapalı, 1000m2 açık alanı, üç adet özel Montessori eğitim sınıfı ile yaklaşık 100 öğrenciye hizmet verecek.

Neden Montessori Mimarisi?

Dr. Maria Montessori felsefesine göre tasarlanmış mekânlarda sadelik ve işlevsellik ön plandadır; çevre ile eğitimin birbirini tamamlaması hedeflenir.

Montessori mimarisinin başarısının ardında çocukların yaratıcılığı tetikleyen basitliği yakalaması yatar. Öğretmenler hiçbir oyun senaryosunu dikte etmezler, çocuklar kendi hikâyelerini ve oyunlarını kendileri icat ederler.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız