Uluslararası katılımlı ‘Kapadokya İlkbahar Psikanaliz Buluşmaları’ yapıldı | Kapadokya Üniversitesi

Uluslararası katılımlı ‘Kapadokya İlkbahar Psikanaliz Buluşmaları’ yapıldı

Üniversitemiz Beşeri Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü tarafından, Fransız Kültür Merkezi (Institut Français de Turquie), Freud-Lacan Psikanaliz Derneği ve Uluslararası Lacan (Association Lacanienne Internationale-ALI) Derneğinin desteğiyle düzenlenen Kapadokya İlkbahar Psikanaliz Buluşmaları çevrim içi olarak yapıldı.

 

Yaklaşık 4 saat süren, Türkçe/Fransızca, Fransızca/Türkçe dillerinde simultane tercümanlarla yapılan panele, Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Nuran Tezcan, Ankara Fransız Kültür Merkezi Müdürü Sébastien de Courtois, Freud-Lacan Psikanaliz Derneği Kurucu Başkanı Psikiyatrist, Psikanalist Dr. Derya Gürsel, Psikoloji Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Ferihan Tanrıkut ile yurt içi ve yurt dışından birçok öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.

 

Panel başkanı ve konuşmacısı Psikiyatrist, Psikanalist Dr. Derya Gürsel, Fransız yönetmen Chris Marker’ın "Rıhtım" filmi okuması ve koronavirüs hakkında açıklamalar yaptı. Fransız-Türk psikiyatrist ve akademisyenlerin katılımıyla yapılan panelde, Antropolog, Psikanalist Prof. Dr. Benoit Fliche, Mauss'tan Lacan'a bir "Özne ve Kişi" okuması yaptı. Antropolog, Psikanalist Prof. Dr. Pierre-Yves Gaudard ise ‘’Ölüm Dürtüsü ve Modernite’’ hakkında açıklamalarda bulundu. Panelin bir diğer konuşmacısı Psikiyatr, Psikanalist Thierry Florentin ise Koronavirüs ve Telekonsültasyon’’ hakkında bilgilendirmelerde bulundu.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız