Üniversitemiz Global Sustainable Tourism Council (GSTC) Kurumsal Üyesi oldu | Kapadokya Üniversitesi

Üniversitemiz Global Sustainable Tourism Council (GSTC) Kurumsal Üyesi oldu

Üniversitemiz, Global Sustainable Tourism Council (GSTC) kurumsal üyesi oldu.

Yürüttüğü projelerle Türkiye’nin sürdürülebilir turizm politika ve uygulamalarına katkıda bulunmayı hedefleyen üniversitemiz, 2021 yılında Global Sustainable Tourism Council (GSTC) kurumsal üyesi olarak sürdürülebilir turizmle ilgili küresel çabaların da bir parçası oldu.

Global Sustainable Tourism Council (GSTC), sürdürülebilir seyahat ve turizm için küresel standartlar belirleyerek, sürdürülebilir turizm sertifikasyon kuruluşları için uluslararası akreditasyon hizmeti sağlamaktadır.

Üniversitemiz, Türkiye’nin sürdürülebilir turizm standartlarının geliştirilmesine katkıda bulunmaya, sürdürülebilir turizm politikalarının kapsamının genişletilerek turizm sektöründe sürdürülebilirlikle ilgili uygulamaların yaygınlaştırılmasına ve hem ulusal çapta hem de destinasyon bazında sürdürülebilir turizmle ilgili bilimsel araştırma ve faaliyetlere öncülük etmeye yönelik olarak Türkiye’de GSTC kurumsal üyesi olan ilk eğitim kurumu olmuştur.