Üniversitemiz İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı Değerlendirme Çalıştayına Katıldı | Kapadokya Üniversitesi

Üniversitemiz İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı Değerlendirme Çalıştayına Katıldı

Ceza infaz kurumlarında çalışacak infaz ve koruma memurlarının mesleğin eğitimini akademik ortamlarda teorik ve uygulamalı alarak göreve başlamaları ve mesleki yeterlilik kazanmış nitelikli kişiler olarak yetiştirilmeleri amacıyla açılan ‘İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı’na ilişkin 05-06 Ekim 2017 tarihlerinde genel değerlendirme çalıştayı gerçekleşti. Aralarında Kapadokya Üniversitesi’nin de bulunduğu 8 üniversitenin katılımıyla gerçekleşen çalıştayda, mevcut müfredatın iyileştirilmesi, Adalet Bakanlığı’nın kurumlardan ve üniversitelerden beklentisi, mesleğin sorunları ve üniversiteler arası işbirliğinin sağlanması konularında tartışıldı.

Açılış konuşmasında Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cengiz Öner, ceza infaz kurumu personelinin akademik ortamlarda yetişerek mesleğe başlamalarının kurumlar açısından önem arz ettiği, bu çalıştayın kurumlar arasında iş birliği sağlanması anlamında bir ilk olduğu ve bu tür çalışmaların ilerleyen zamanlarda gerçekleştirilecek durum değerlendirme toplantıları ile devam etmesini arzu ettiğini dile getirdi.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ise, 2000’li yıllardan sonra infaz alanında yapılan eğitim ve iyileştirme faaliyetlerinin önemine vurgu yaparak, bu alanda ülkemizin uluslararası alanda diğer ülkelere örnek teşkil ettiğini ve bu çalıştayın da bu yolda atılan en büyük adımlardan biri olduğunu vurguladı.

Önemli işbirliklerin yapıldığı ve verimli geçen çalıştaya, üniversitemiz Mütevelli Heyet Koordinatörü Funda Aktan, Kapadokya Meslek Yüksekokulu Müdürü Füsun Hepdinç, Hukuk ve Sosyal Hizmet Programları Bölüm Başkanı Gamze Turgaylı Zengin ve Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Program Başkanı Serkan Demirci katıldı.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız