Üniversitemizde "Hoca Ahmet Yesevi ve Türk Dünyası’’ Konferansı Düzenlendi | Kapadokya Üniversitesi

Üniversitemizde "Hoca Ahmet Yesevi ve Türk Dünyası’’ Konferansı Düzenlendi

Kapadokya Üniversitesinde, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘’Hoca Ahmet Yesevi ve Türk Dünyası’’ konulu konferans düzenlendi.

Konferansa Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın yanı sıra Kapadokya Üniversitesi akademisyenleri katıldı.

Prof. Dr. Musa Yıldız katılımcılara Hoca Ahmet Yesevi’nin hayatı, eserleri ve Türk İslam âlemi üzerinde bıraktığı izler ile ilgili bilgiler verdi. Türk Dünyasının yayılmış olduğu büyük coğrafyada kültürel ve manevi birlikteliğini sağlayan unsurun Ahmet Yesevi hikmetleri ile ortaya konulan irfan medeniyeti anlayışı olduğuna işaret eden Prof. Yıldız, gelecekte de Türk Dünyasının bütünleşmesinin en önemli harcının bu anlayışta saklı olduğunu vurguladı.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız