Üniversitemizden Grup CTE Rüzgârı Geçti | Kapadokya Üniversitesi

Üniversitemizden Grup CTE Rüzgârı Geçti

Ceza ve Tevkif Evlerinin baş harflerinden ismini alan ve altı infaz koruma memurundan oluşan 'Grup CTE' Anadolu Rock ekibi, üniversitemizin organizasyonuyla 16 Mart’ta Ürgüp Belediyesi Sinema Salonu’nda konser verdi.

Genellikle popüler ve zihinlere kazınmış Türkçe şarkıları kendilerine özgü yorumları ile seslendiren, hem yerli hem de yabancı eserlerden oluşturdukları repertuvar ve sahne performanslarıyla dinleyicilerinin büyük beğenisini toplayan grup, bu konserde ayrıca Çanakkale Zaferinin yıl dönümü olması sebebiyle Çanakkale ve Kahramanlık türkülerinden oluşan eserleri de Anadolu Rock tarzında söylediler.

Ücretsiz ve halka açık düzenlenen konsere başta üniversitemizin Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı öğrencileri ve öğretim görevlileri olmak üzere yoğun ilgi vardı.

Grup CTE Kimdir?

2014 yılında, farklı Ceza İnfaz Kurumları’nda çalışan, müziğe ilgi ve yeteneği olan İnfaz ve Koruma memurlarının bir araya gelerek oluşturdukları grup, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü’nün izni ve destekleri ile çalışmalarına başlamıştır.

Toplum tarafından Ceza İnfaz Kurumları’na ve çalışanlarına yönelik oluşan önyargıları yıkmayı temel alan, infaz ve koruma memurlarının hak ettikleri saygınlığa ulaşmasını sağlamayı amaçlayan Grup CTE, suça karışmış insanların ötekileştirilmeden tekrar topluma kazandırılması yönünde de çalışmalar yapmaktadır. Ayrıca, artan suç oranları ve şiddet eğilimlerinin azalması yönünde toplumsal farkındalık kazandırmak adına da besteler yapan grup, gelen talepler üzerine de konserler vererek sosyal sorumluluk bilinciyle faaliyetlerini yürütmekte ve bu düşünceleri de kamuoyuna konserlerle duyurmayı hedefleyerek tüm hızıyla çalışmalarına devam etmektedir.

Tutuklu ve hükümlülerin topluma yeniden kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen sosyal ve kültürel etkinliklere de önemli ölçüde katkı sağlayan Grup CTE, Ceza ve Tevkif Evleri çalışanları ve ailelerine yönelik düzenlenen moral ve motivasyon gecelerinde de etkin roller almaktadır.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız