X. Mantık Çalıştayı ve Sempozyumu | Kapadokya Üniversitesi

X. Mantık Çalıştayı ve Sempozyumu

Mehmet Ali Türkel anısına düzenlenen X. Mantık Çalıştayı, Nisan - Mayıs 2021 ayları arasında belirlenecek bir tarihte üniversitemiz ev sahipliğinde yapılması planlanıyor.

Mantık Derneği tarafından 2012 yılından bu yana, her sene farklı illerde düzenlenen Mantık Çalıştayları bu sene Kapadokya Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Mantık Anabilim Dalı ve İstanbul Üniversitesi Mantık Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliği ile Kapadokya’da yapılıyor.

Çalıştay’da ele alınacak başlıca konular şu şekildedir:

• Mantık tarihi
  • Geleneksel mantık
  • Çağdaş mantık çalışmaları
  • İnformel mantık
  • Klasik olmayan mantıklar
  • Puslu mantık
  • Dil ve mantık
  • Bilim ve mantık
  • Mantık ve matematik felsefesi
  • Mantık çeşitleri
  • Mantık eğitimi (Mantık kitaplarının incelenmesi, karşılaştırılması; Mantık lise müfredatı üzerine araştırmalar)