Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen “X. Mantık Çalıştayı ve Sempozyumu” sona erdi | Kapadokya Üniversitesi

Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen “X. Mantık Çalıştayı ve Sempozyumu” sona erdi

Üniversitemiz ev sahipliğinde, Mantık Derneği ortak organizasyonu ile düzenlenen “X. Mantık Çalıştayı ve Sempozyumu” sona erdi.

Pandemi kurallarına uygun olarak 2-4 Eylül 2021 tarihlerinde üniversitemiz Mustafapaşa Yerleşkesi Oktay Sinanoğlu Konferans Salonu'nda yapılan çalıştay, ülkemizde mantık ve felsefe alanında çalışan araştırmacıları bir araya getirdi. Mantık alanında değerli bir paylaşım ve tartışma ortamı sağlayan çalıştay, bu alanda çalışma yapmak isteyen lisans öğrencileri için de önemli bir deneyim oldu.

Yüz yüze ve çevrim içi olarak 38 sunumdan oluşan X. Mantık Çalıştayı'nda, mantık tarihi, geleneksel mantık, çağdaş mantık çalışmaları, informel mantık, klasik olmayan mantıklar, puslu mantık, dil ve mantık ile bilim ve mantık konularında çok yönlü bir bakış açısıyla mantık alanının akademisyenler tarafından değerlendirmesi yapıldı.

Çalıştayın açılış programına çevrim içi olarak katılan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, “X. Mantık Çalıştayı ve Sempozyumu”na ev sahipliği yapıyor olmalarından duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Kapadokya Bölgesi,10 bin yıllık bir ütopyayı temsil ediyor. Biz de burada bir ütopya peşindeyiz. Üniversitemizin mottosu çok açık: Akıl, ahlak, adalet ve adap… Bu mottoyla öğrencilerimize hem mesleki ve teknik eğitim öğretmek hem de yüksek lisans ve doktora programlarında gezegenimize, geleceğimize yönelik kamil insanlar yetiştirmek için gayret ediyoruz. Tüm katılımcılara ve çalıştayda emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ederim.” diye konuştu.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız