Yeni Nesil Montessori Uygulamaları Semineri Gerçekleşti | Kapadokya Üniversitesi

Yeni Nesil Montessori Uygulamaları Semineri Gerçekleşti

Kurulduğu günden bu yana “Özgür Ol Özgür Düşün” anlayışıyla bölgeye hizmet veren Kapadokya Üniversitesi Çocuk Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Yeni Nesil Montessori Uygulamaları konulu bir seminer gerçekleştirdi.

Nevşehir Uygulama Merkezinde, Öğretim Görevlisi Arzu Aydoğan tarafından halka açık ve ücretsiz verilen seminerde Montessori yönteminin önemi ve çocuklar üzerindeki olumlu etkileri konuşuldu.

Yaparak ve yaşayarak öğrenmenin en etkin öğrenme biçimi olduğu, ezberleyerek öğrenen çocuğun ise bilgiyi çabuk kaybettiği, seminerde değinilen konular arasındaydı. Ayrıca iç disiplinini geliştiren çocuğun dış uyarılara ihtiyacı olmadan kurallara uyduğu ve ilk altı yaşta kendi kendilerini yönetmeyi öğrendikleri böylece daha başarılı olduklarından bahsedildi. 

2 - 6 yaş Montessori Eğitimi ve öğretmen eğitimi konusunda 4 yıl içinde önemli bir yol alan Kapadokya Üniversitesi, bugüne kadar 400'e yakın öğretmen yetiştirdi ve sayısız sertifika eğitimleri düzenledi. 9 Eylül tarihinde gerçekleşen seminerde akademisyenler, öğretmenler, anne babalar ve öğrenciler ağırlandı.

 


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız