Klinik Nütrisyonun Mihenk Taşları II - Kapadokya Diyetisyen Buluşmasını Gerçekleştirdik | Kapadokya Üniversitesi

Klinik Nütrisyonun Mihenk Taşları II - Kapadokya Diyetisyen Buluşmasını Gerçekleştirdik

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümümüz tarafından organize edilen ve Kapadokya Üniversitesi, KEPAN Derneği ile Türkiye Diyetisyenler Derneği işbirliğinde düzenlenen “Klinik Nütrisyonun Mihenk Taşları II - Kapadokya Diyetisyen Buluşması” konulu etkinliği, Üniversitemiz Oktay Sinanoğlu Konferans Salonu’nda, katılımcıların yoğun ilgisiyle gerçekleştirdik.

Ülkemizin farklı bölgelerinden akademisyenler ve uzman diyetisyenlerin bir araya geldiği sempozyum; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Öztürk, Klinik Enteral Parenteral Nütrisyon (KEPAN) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mutlu Doğanay, Türkiye Diyetisyenler Derneği Başkanı Doç. Dr. Ayhan Dağ, Kapadokya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rukiye Yalap’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Açılış konuşmalarının ardından 4 oturum olarak planlanan sempozyum oturumlarına geçildi.

Oturum başkanlıklarını KEPAN Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mutlu Doğanay ve Türkiye Diyetisyenler Derneği Başkanı Doç. Dr. Ayhan Dağ’ın yaptığı sempozyumun 1. Oturumunda; Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Güneş Şahin, “Hastane Malnütrisyonu ve Tarama Testleri”, Prof. Dr. Habibe Şahin, “Hastanın Antropometrik Ölçümleri, Biyokimyasal Bulguların Yorumlanması ve İzlem” başlıklarındaki sunumlarını gerçekleştirdi.

Oturum başkanlıklarını Erciyes Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Betül Çiçek ve Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rukiye Yalap’ın yaptığı sempozyumun 2. Oturumunda; Uzm. Dyt. Ezime Toruk, “Oral/Tüple Enteral Nütrisyon ve Ürünler (Kime? Hangi Ürün? Ne Zaman? Komplikasyonları Nasıl Yönetirim? KEPAN Oral-Enteral Kılavuzlar Ne Söylüyor-2023?”, Uzm. Dyt. Birgül Dağ, “Parenteral Nütrisyon ve Ürünler- Kime? Hangi Ürün? Ne Zaman? Komplikasyonları Nasıl Yönetirim? KEPAN Parenteral Kılavuz Ne Söylüyor?”, Uzm. Dyt. Dilek Doğan “Onkoloji Hastasında Güncel Nütrisyon Tedavisi- Ne zaman, Hangi yol ve ürün ile nütrisyon tedavisine başlamalıyım?” başlıklarındaki sunumlarını gerçekleştirdi.

Oturum başkanlıklarını Ankara Üniversitesi, Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Seher Demirer ve Lokman Hekim Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Uzman Diyetisyen Birgül Dağ’ın yaptığı sempozyumun 3. Oturumunda; Doç. Dr. Perim Türker, “Böbrek Hastasında Güncel Nütrisyon Tedavisi- Ne zaman, Hangi yol ve ürün ile nütrisyon tedavisine başlamalıyım?”, Dr. Öğr. Üyesi Banu Süzen, “Perioperatif Dönemde Güncel Nütrisyon Tedavisi- Ne zaman, Hangi yol ve ürün ile nütrisyon tedavisine başlamalıyım?”, Prof. Dr. Çetin Kaymak, “Yoğun Bakım Hastasında Güncel Nütrisyon Tedavisi- Ne zaman, Hangi yol ve ürün ile nütrisyon tedavisine başlamalıyım?” başlıklarındaki sunumlarını gerçekleştirdi.

Oturum başkanlıklarını Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Sinan Sarı ile Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Volkan Hancı’nın yaptığı 4. ve son oturumda ise Prof. Dr. Kürşat Gündoğan, Dyt. Hilal Çakır, Hem. Zeynep Kocakaya “Erişkin Olgu 1: Uzun Dönem Yoğun Bakım Vakası”, Doç. Dr. Hilal Sipahioğlu, Uzm. Dyt. Bahar Karadavut, Hem. Arzu Altay “Erişkin Olgu 2: Cerrahi Vaka”, Prof. Dr. Kutay Demirkan KEPAN Derneği “Beslenme Destek Ekiplerinin Akreditasyon Projesi” (Akredite olursam ne faydası var?) başlıklarındaki sunumlarını gerçekleştirerek detay bilgi paylaşımında bulundu.

Gerçekleştirilen sempozyumda katılımcılar, akademisyenlerin ve uzman diyetisyenlerin sunumları ile beslenme durumunun değerlendirilmesi yöntemleri, güncel nütrisyon tedavisi stratejileri ve hasta takibi konularında bilgi sahibi oldu.

Kapadokya Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ev sahipliğinde düzenlenen ve 529 kişinin kayıt yaptırdığı sempozyum, katılımcıların sorularının cevaplanması ve teşekkür belgesi takdiminin ardından sona erdi.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız