siyaset-bilimi-ve-uluslararasi-iliskiler

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Nedir? Neden Okumalıyım?

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, yerel ve uluslararası düzeyde siyasetin teorisi ve pratiğini inceleyen bir akademik disiplindir; devletlerin ve yerel yönetimlerin işleyişinden uluslararası sorunlara, ulusal siyasetten dünya politikasına, kültürel etkileşimlerden ekonomik krizlerin siyasi ve toplumsal sonuçlarına kadar pek çok konuyu inceler. Bölüm, Dünya’nın ve Türkiye’nin meselelerine hâkim, vizyon sahibi, tarih birikimi olan, genel kültürü yüksek bireyler yetiştirir. Mezunları pek çok değişik alanda çalışma imkanına sahiptir.

Fakültede neler oluyor? Tıkla!

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünü Neden Kapadokya Üniversitesinde Okumalıyım?

Kapadokya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde, Kıta Avrupası, Ortadoğu, Avrasya, Uzakdoğu, Afrika, Angloküresi Dünyası gibi dünyanın çeşitli bölgelerine özel içerikli dersler, etkileşimli olarak, konuk konuşmacılar ve alanlarında uzman öğretim görevlilerince verilmektedir.

Bölümümüz açısından yabancı dil son derece önemlidir. İleri düzey İngilizce eğitimi verilmekte, isteyen öğrencilere, ikinci bir yabancı dil dersi alma imkânı sunulmaktadır. Bölümümüz öğretim üyeleri tarafından Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanı ile ilgili önemli kavramlar hem Türkçe hem İngilizce olarak öğrencilere aktarılmaktadır. Bu sayede mezunlarımız önemli kavramlarla ilgili literatürü iki ayrı dilde yakından takip edebilmektedir.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Mezunları Ne İş Yapar? İş İmkânları Nelerdir?

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunları kamuda Dışişleri Bakanlığında görev alabilmekte; kariyerlerinin ileri yıllarında başkatip, konsolos, başkonsolos ve büyükelçi olarak, ülkemizi yurt dışında temsil edebilmektedirler. Millî İstihbarat Teşkilâtı Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler mezunlarının yöneldiği alanlar arasında gelmektedir. Bunun yanında bakanlıkların yurt dışı temsilcilikleri de bölüm mezunlarını istihdam etmektedir.

Son yıllarda özel sektör firmalarının uluslararası sistem, uluslararası ticaret, uluslararası siyaset, dış politika, siyaset bilimi, dış politika analizi gibi konularda eğitimli kişileri istihdam etme potansiyelleri hızla artmaktadır. Mezunlar, Birleşmiş Milletler çatısı altında bulunan uluslararası örgütlerin yanı sıra Avrupa Birliği, Türk Konseyi, Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı, İslam Konferansı Örgütü, Ekonomik İş Birliği Teşkilatı vb. gibi sayısız uluslararası örgütte çalışma imkânına sahiptirler.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde Hangi Dersler Var?

Bölümümüzde ilk akademik yılda, alanla ve akademiyle ilgili temel dersler verilmektedir. Diğer üniversitelerin ders programlarında fazlaca yer almayan, Zaman ve Proje Yönetimi, Temel Mantık Bilgisi, Matematik ve İstatistik, Bilim Tarihi ve Felsefesi, Beşerî Coğrafya, gibi özelleştirilmiş derslerin yanında, Araştırma Yöntemleri, Temel Bilgi Teknolojileri dersleri ilk akademik yılın müfredatında bulunmaktadır.

Bölümümüzü benzer bölümlerden farklılaştıran en önemli dersler, Kıta Avrupası, Ortadoğu, Avrasya, Uzakdoğu, Afrika, Angloküresi Dünyası gibi dünyanın çeşitli bölgelerine özel içerikli dersler, Türkiye’nin Toplumsal Yapısı, Uluslararası Politika, iki dönem halinde verilen Uluslararası Hukuk ve Türk Demokrasi Tarihi dersleri ile Bitirme Projesi’dir. Bunun yanında Binicilik Eğitimi, Dünya Mutfakları, Afet Yönetimi, Kalite Yönetim Sistemleri ve Standartları, Strateji ve Güvenlik, Kültürel Tercihler Yönetimi, Güzel ve Etkili Konuşma gibi seçmeli dersler de öğrencilere sunulmaktadır.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünün Puan Türü: EA
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünün Eğitim Dili: Türkçe

2019-ÖSYS Yerleştirme Kontenjanları ve Taban Puanları

PROGRAM ADI

KONTENJAN

2019-ÖSYS EN KÜÇÜK PUAN

2019-ÖSYS BAŞARI SIRALAMASI2019-ÖSYS BAŞARI SIRALAMASI

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (Burslu)

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (%75 İndirimli)

-

2019 – 2020 Eğitim–Öğretim yılında yerleştirilecek öğrenciler için kontenjanlar belirlenmiş olup toplam kontenjan 30 kişidir. Bunun 3’ü burslu, 27’si %75 indirimlidir.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünün Eğitim Ücreti

2019-2020 akademik yılında eğitim ücreti 25.250 TL’dir. Ücretlere KDV dâhil değildir.

Program Adı

Ücret

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (Burslu)

-

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (%75 İndirimli)

6.312,5 + KDV (%8)

Ücret ve Burs Sistemi

Doğum yeri veya ikameti Aksaray, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri olan öğrencilere Nevşehir’de eğitim veren örgün öğretim programlarını tercih etmeleri durumunda %15 bölge bursu, ilk sırada Kapadokya Meslek Yüksekokulunun burssuz örgün öğretim programlarından birini tercih eden öğrencilere %15 tercih bursu verilmektedir.

Ödeme Şekli

İlk kayıtta ücretin en az ¼’ü peşin olarak ödenir. Ücretin geri kalanı Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan aylarında eşit taksitler halinde ödenecek olup, birinci taksit yüksekokulun banka hesabına yatırılır. Diğer taksitler kredi kartı veya yüksekokulun belirlediği banka veya bankalar aracılığıyla tahsil edilecektir. ücretin tamamının peşin olarak ödenmesi durumunda indirim uygulanır.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Ders Kataloğuna Gitmek İçin Tıklayınız

2019 ÖSYS Kontenjan Kılavuzunda Yer Alan Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Koşul ve Açıklamaları İçin Tıklayınız