2019 – 2020 Bahar Dönemi Sömestir Programları Kurumlar arası ve Kurum İçi Yatay Geçiş Başvuru Koşulları

2019-2020 akademik yılı bahar dönemi sömestir programları için kurumlar arası ve kurum içi yatay geçiş başvuru şartları ve takvimi aşağıdadır:

KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞİ İÇİN KONTENJAN AÇILAN PROGRAMLAR

Program Adı

Kurumlar Arası Yurt İçi Kontenjanı

Nevşehir Programları

Adalet

Ağız ve Diş Sağlığı

Ameliyathane Hizmetleri

Anestezi

Atçılık ve Antrenörlüğü

Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri

Çocuk Gelişimi

Çocuk Gelişimi (Uzaktan Öğretim)

Diş Protez Teknolojisi

Diyaliz (Türkçe)

Diyaliz (İngilizce)

Elektronörofizyoloji

Fizyoterapi

İlk ve Acil Yardım

Odyometri

Optisyenlik

Patoloji Laboratuvar Teknikleri

Radyoterapi

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği (İngilizce)

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri

Sosyal Hizmetler

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri

Turist Rehberliği

Turist Rehberliği (Uzaktan Öğretim)

İstanbul Programları

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği (İstanbul)

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (İstanbul)

Uçuş Harekat Yöneticiliği (İstanbul)

Kurumlar Arası Yatay Geçiş İçin Başvuru Şartları

1. Eşdeğer programlar arasında başvuru yapılabilir (isimleri aynı olan veya ilgili yüksekokul veya meslek yüksekokulu yönetim kurulu tarafından içeriklerinin en az yüzde sekseni aynı olduğu tespit edilen programlar)
  2. Kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait genel not ortalamasının en az 100 üzerinden 60 olması,
  3. Başvurunun yapıldığı tarih itibariyle başarısız dersin olmaması,
  4. Disiplin cezası olmaması (bir yükseköğretim kurumundan disiplin cezası almış olanlar yatay geçiş başvurusu yapamazlar), gerekir.
  5. Ön lisans derecesinde; hazırlık, birinci ve son dönemde yatay geçiş yapılamaz.
  • Tamamen veya kısmen yabancı dil ile eğitim yapan yükseköğretim kurumlarına yatay geçiş ile ilgili yükseköğretim kurumunun yapacağı yabancı dil yeterlilik sınavından başarılı olmak ya da ulusal veya uluslararası geçerliliği olan yabancı dil sınavlarından ilgili yükseköğretim kurumunun belirlediği başarı düzeyinde bir puanı başvuru sırasında belgelemek şarttır.

Kurumlar Arası Yatay Geçiş İçin Başvuru Evrakları

1. Kurumlar arası Yatay Geçiş Başvuru formu (Yurtiçi başvuru formu için tıklayınız)
  2. Not dökümü (kapalı zarf içerisinde, onaylı)
  3. Onaylı ders tanımları (ders içeriği)
  4. 2 adet fotoğraf
  5. ÖSYS sonuç belgesi (Kayıtlı olduğunuz programa yerleştiğinizi gösterir ÖSYS sonuç belgesi ve kayıtlı olduğunuz programa yerleştiğiniz yılki tüm puan türlerini gösteren sonuç belgesi)
  6. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  7. Disiplin belgesi
  8. Öğrenci belgesi
  9. Lise diploması onaylı örneği veya e-devlet üzerinden alınan barkotlu lise mezuniyet belgesi
  10. Başarı bakımından bulunduğu sınıfın ilk yüzde onuna girdiğini gösteren belge (ikinci öğretimde okuyan öğrenciler için)
  11. İkinci öğretimden, birinci öğretime yatay geçiş başvurusu yapan öğrencinin, ayrılacağı yükseköğretim kurumundan alacağı, yapılan başarı oranı sıralamasında ilk %10 arasına girdiğine dair resmi belgenin aslı veya resmi onaylı fotokopisi.

Not: Başvurular tüm belgeler eksiksiz olarak posta/kargo yoluyla veya şahsen yapılmaktadır.

KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞİ İÇİN KONTENJAN AÇILAN PROGRAMLAR

Program Adı

Puan Türü

Kontenjan

Çocuk Gelişimi

TYT

Çocuk Gelişimi (Uzaktan Öğretim)

Diyaliz (Türkçe)

Diyaliz (İngilizce)

TYT

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği (İngilizce) (Nevşehir)

TYT

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği (İngilizce) (İstanbul)

TYT

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği (Türkçe)

TYT

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (Nevşehir)

TYT

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (İstanbul)

Turist Rehberliği

TYT

Turist Rehberliği (Uzaktan Öğretim)

Kurum İçi Yatay Geçiş İçin Başvuru Şartları

1. Genel not ortalamasının en az 2.00 olması veya başarısız dersinin olmaması
  2. Üniversite bünyesindeki aynı düzeyde öğrenci kabul eden diploma programları arasında yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için, öğrencinin merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla geçmek istediği diploma programı için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programına eşdeğer yurt içindeki diğer üniversitelerin diploma programlarının en düşük taban puanından az olmaması şartı aranır.

* İngilizce programlar için başvuru ve değerlendirme sonucunda kayıt yaptırmaya hak kazananlardan; adayın İngilizce yeterliliğini gösteren belge (ilgili mevzuatta anılan) veya Yüksekokulumuz bünyesinde yapılacak olan İngilizce muafiyet sınavında başarılı olma şartı aranacak. Başarılı olamayanlar kayıt yaptırma hakkını kaybedeceklerdir.

Kurum İçi Yatay Geçiş İçin Başvuru Evrakları

1. Kurum içi yatay geçiş başvuru formu (Başvuru formu için tıklayınız)
  2. ÖSYS Sonuç Belgesi
  3. Nüfus cüzdanı fotokopisi