2020-2021 Akademik Yılı DGS Ek Tercih Kayıt İşlemleri | Kapadokya Üniversitesi

2020-2021 Akademik Yılı DGS Ek Tercih Kayıt İşlemleri

Üniversitemize yerleşen tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Üniversitemize kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenci adayları kayıtlarını e-devlet üzerinden veya uzaktan kayıt yöntemiyle yaptırabilirler.

Kayıt Tarihleri
E-devlet üzerinden yapılacak kayıt işlemleri 2125 Kasım 2020 tarihleri arasında; uzaktan kayıt işlemleri 2327 Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Tüm Programlara Kayıt Yaptırabilmek İçin Gerekli Olan Belgeler
• Kayıt kontrol formu (indirmek için tıklayınız)
• S
ınav sonuç belgesinin çıktısı
• Ön lisans diplomasının aslı veya e-devlet üzerinden alınan barkotlu geçici mezuniyet belgesi
Nüfus cüzdanı fotokopisi
4 adet vesikalık fotoğraf
• Öğrenci bilgi formu (kayit.kapadokya.edu.tr sayfasından ulaşabilirsiniz21 Kasım 2020 tarihinde aktif olacaktır.)
• Eğitim taahhütnamesi (kayit.kapadokya.edu.tr sayfasından ulaşabilirsiniz 21 Kasım 2020 tarihinde aktif olacaktır.)
• Öğrenci anketi anket.kapadokya.edu.tr21 Kasım 2020 tarihinde aktif olacaktır.)
• Öğrenci taahhütnamesi ve açık rıza beyan formu Örgün Öğretim (indirmek için tıklayınız)
• Covid - 19 Tebirlerine Dair Taahütname (
indirmek için tıklayınız)
• Onaylı Transkript Belgesi
Onaylı Ders İçerikleri


Aşağıda yer alan programlara kayıt esnasında aşağıda belirtilmiş olan ek belgeler istenmektedir.


Kayıt İçin Gerekli Olan Ek Belgeler

- Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Uçak Gövde ve Motor Bakımı Programına kayıt yaptırabilmek için gerekli olan ek belgeler:
• Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).
Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı Belgesi


E-Devlet Üzerinden Kayıt İşlemleri
Elektronik kayıt öğrenci adayları için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenci adaylarının kayıt işlemleri için uzaktan kayıt yöntemini kullanmaları gerekmektedir.

E-devlet
üzerinden yapılacak kayıtlar 2125 Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Üniversitemize yerleşen ve e-devlet üzerinde kayıt yaptırmak isteyen adaylar, e-devlet şifreleri ile www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.


1. Aşama
kayit.kapadokya.edu.tr adresinden ulaşabilecek “Öğrenci Bilgi Formu” doldurulmalıdır. Formda yer alan bilgiler kontrol edilmeli ve varsa gerekli düzeltmeler yapılmalıdır. Doldurulmuş olan “Öğrenci Bilgi Formunun bir çıktısı alınarak öğrenci adayı tarafından imzalanmalıdır.

Öğrenci adaylarının aşağıda yer alan ödeme yöntemleri ile Eğitim Taahhütnamesinde (kayit.kapadokya.edu.tr adresinde öğrenci bilgi formunu doldurduktan sonra aynı alanda karşınıza çıkacaktır.) yer alan asgari öğrenim ücretini (mail order ile taksitli ödeme yapacaklar için eğitim ücretinin ¼’ü) yatırmaları gerekmektedir. Öğrenim ücretini yatırmayan öğrenciler elektronik kayıt yaptıramazlar. Eğitim ücretini yatıran tüm öğrenci adaylarının Eğitim Taahhütnamesini doldurup imzalamalıdır.


1. Eğitim Taahhütnamesi,
2.
Öğrenci Bilgi Formu,
3. Ödemenin yap
ıldığına dair banka dekontu (veya kredi kartı ödeme belgesi)
4. Sa
ğlık Raporu (Sağlık raporu Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Havacılık Yönetimi, ve Uçak Gövde ve Motor programları için gereklidir. Diğer programlar için gerekli değildir. Sağlık raporunun içeriği içinKayıt İçin Gerekli Olan Ek Belgelerbaşlığını okuyunuz.


Yukarıda belirtilen şekilde hazırlanmış evraklar yazılıma yüklenmelidir. Evrak yükleme yazılımına ulaşmak için tıklayınız. (kayitbelgeleri.kapadokya.edu.tr)
Kullan
ıcı Adı: T.C. Kimlik Numarası
Şifre: Doğum Tarihi (Boşluk ve noktalama işareti olmadan gün ay yıl şeklinde yazınız (Örnek: 01012000))


Bu işlemi takiben öğrenci adayının e-devlet kayıt imkânı 24 saat içerisinde aktif hâle gelecektir. Öğrenci adayı bundan sonra e-devletten kaydını tamamlayabilir. Kayıt tamamlandı onayı alındıktan sonra bu belgelerin asıl kopyaları üniversitemize ulaştırmalıdır.


2. Aşama
E-devlet üzerinden elektronik kayıt işlemini tamamlayan öğrenci adayları,Tüm Programlara Kayıt Yaptırabilmek İçin Gerekli Olan Belgelerbaşlığındaki belgeleri kargo/posta yolu veya şahsen 30 Kasım 2020 mesai bitimine kadar üniversitemize ulaştırmaları gerekmektedir.
Kapadokya
Üniversitesi, Mustafapaşa, Ürgüp (50420)NEVŞEHİR


Uzaktan Kayıt İşlemleri
Uzaktan kayıt yaptıracak öğrenci adaylarıTüm Programlara Kayıt Yaptırabilmek İçin Gerekli Olan Belgelerbaşlığında sıralanmış kayıt evraklarını hazırlamalıdır. Hazırlanan evrakların taranmış bir kopyası yazılıma yüklenmelidir.

Evraklar
ı yazılıma yüklemek için tıklayınız. (kayitbelgeleri.kapadokya.edu.tr)
Kullan
ıcı Adı: T.C. Kimlik Numarası
Şifre: Doğum Tarihi

Evrakların asıl kopyaları 30 Kasım 2020 mesai bitimine kadar üniversitemize ulaşacak şekilde kargo/posta yolu ile gönderilmelidir. Belgeleri zamanında ulaşmayan adayların kayıtları geçersiz sayılacaktır.

E
ğitim Ücretinin Yatırılacağı Banka Hesap Bilgileri
Havale veya EFT yapılacak ise;
Al
ıcı: Kapadokya Üniversitesi
IBAN: TR26 0006 2001 0410 0006 2989 81
ıklama: Öğrenci Ad-Soyad ve okul no veya TC Kimlik No


Garanti Bankası Şubesine gidilir ise;
- İsteğe bağlı ödeme
- Kurum Kodu: 2623 (NEV. E
ĞİTİM HESABI)
- A
çıklama: Öğrenci Ad-Soyad ve Okul No veya TC Kimlik No


* Ödeme tutarını hesaplamak için kayit.kapadokya.edu.tr adresinde ön kayıt işlemi tamamladıktan sonra karşınıza gelecek Eğitim Taahhütnamesinden yararlanabilirsiniz. Öğrenci adayları yukarıda ayrıntıları verilen banka hesabına Eğitim Taahhütnamesinde yer alan asgari öğrenim ücretini (taksitli ödeme yapacaklar için eğitim ücretinin ¼’ü) yatırmaları gerekmektedir. Ödemeyi banka aracılığı ile peşin yapmayacakların taahhütname alanına mutlaka kredi kartı bilgilerini girmeleri gerekir.
**
Öğrencinin adı-soyadı ve T.C kimlik numarası ödeme dekontunda açık bir şekilde yazılı olarak belirtilmiş olmalıdır.

Kredi Kartı ile Ödeme
E-devlet kaydı yapacaklar veya kayıttan önce ödeme yapmak isteyenler, kredi kartıyla uzaktan ödeme yapmak için kayit.kapadokya.edu.tr adresi üzerinden işlem yapabilir.


Diğer Duyurular Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız