2020-2021 Akademik Yılı Kayıt İşlemleri | Kapadokya Üniversitesi

2020-2021 Akademik Yılı Kayıt İşlemleri

Üniversitemize yerleşen tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Üniversitemize kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenci adayları kayıtlarını e-devlet üzerinden, uzaktan kayıt yöntemiyle veya yüz yüze yaptırabilirler.

Milli Eğitim Bakanlığından lise mezuniyet bilgisi alınamayan adaylar sistemsel nedenlerle e-devlet üzerinden kayıt yaptıramazlar. Bu öğrenci adaylarının kayıt işlemleri için uzaktan kayıt yöntemini kullanmaları veya bizzat üniversitemize gelerek yüz yüze kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Yüz yüze kayıt yaptıracakların mutlaka önceden kayıt randevusu almaları gerekir. Randevusuz kayıt işlemi yapılmayacaktır. Randevu ve kayıt işlemleri hakkında bilgilendirilmek için üniversitemiz personelleri sizi arayacaktır. 29 Ağustos 2020 tarihine kadar üniversitemiz ile iletişim kuramamışsanız lütfen kayit@kapadokya.edu.tr adresine telefon numaranızı da içeren bir e-posta gönderiniz.

Kayıt Tarihleri

E-devlet üzerinden yapılacak kayıt işlemleri 29 Ağustos - 6 Eylül 2020 tarihleri arasında; uzaktan ve yüz yüze kayıt işlemleri 31 Ağustos - 5 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Tüm Programlara Kayıt Yaptırabilmek İçin Gerekli Olan Belgeler

  • Kayıt kontrol formu (indirmek için tıklayınız)
  • Sınav sonuç belgesinin çıktısı
  • Lise diplomasının aslı veya e-devlet üzerinden alınan barkotlu lise mezuniyet belgesi
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • 4 adet vesikalık fotoğraf
  • Öğrenci bilgi formu (kayit.kapadokya.edu.tr sayfasından ulaşabilirsiniz – 29 Ağustos 2020 tarihinde aktif olacaktır)
  • Eğitim taahhütnamesi (kayit.kapadokya.edu.tr sayfasından ulaşabilirsiniz.)
  • Öğrenci anketi anket.kapadokya.edu.tr – 29 Ağustos 2020 tarihinde aktif olacaktır.
  • Öğrenci taahhütnamesi ve açık rıza beyan formu – Örgün Öğretim (indirmek için tıklayınız) (Yüz yüze kayıt yaptıracak öğrenci adayları için bu belge kayıt esnasında düzenlenebilir.)
  • Öğrenci taahhütnamesi ve açık rıza beyan formu - Uzaktan Öğretim (indirmek için tıklayınız) (Çocuk Gelişimi Uzaktan Öğretim ve Turist Rehberliği Uzaktan Öğretim programları için)
  • Covid - 19 Tebirlerine Dair Taahütname (indirmek için tıklayınız)

Aşağıda yer alan programlara kayıt esnasında aşağıda belirtilmiş olan ek belgeler istenmektedir.

Kayıt İçin Gerekli Olan Ek Belgeler

- Havacılık Yönetimi, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Uçuş Harekât Yöneticiliği Programına kayıt yaptırabilmek için gerekli olan ek belgeler:

  • Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).
  • Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı Belgesi

- Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programına kayıt yaptırabilmek için gerekli olan ek belgeler:

  • Adli Sicil Kaydı Belgesi Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı Belgesi
  • Uçuşa uygunluk raporu (SHGM tarafından yetkilendirilmiş sağlık kuruluşları için tıklayınız)
  • Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı Uçuşa Uygunluk Raporu Taahhütname Formunu indirmek için tıklayınız.

- Uçak Teknolojisi, Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Uçak Gövde ve Motor Bakımı Programına kayıt yaptırabilmek için gerekli olan ek belgeler:

  • Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).
  • Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı Belgesi

Havacılık bölüm/programları kayıt işlemlerinde gerekli Sağlık Raporu Taahhütname Formunu indirmek için tıklayınız.

E-Devlet Üzerinden Kayıt İşlemleri

Elektronik kayıt öğrenci adayları için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenci adaylarının kayıt işlemleri için uzaktan kayıt yöntemini kullanmaları veya bizzat üniversitemize gelerek yüz yüze kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Yüz yüze kayıt yaptıracakların mutlaka önceden kayıt randevusu almaları gerekir. Randevusuz kayıt işlemi yapılmayacaktır.

E-devlet üzerinden yapılacak kayıtlar 29 Ağustos - 6 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Üniversitemize yerleşen ve e-devlet üzerinde kayıt yaptırmak isteyen adaylar, e-devlet şifreleri ile www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

1. Aşama

kayit.kapadokya.edu.tr adresinden ulaşabilecek “Öğrenci Bilgi Formu” doldurulmalıdır. Formda yer alan bilgiler kontrol edilmeli ve varsa gerekli düzeltmeler yapılmalıdır. Doldurulmuş olan “Öğrenci Bilgi Formu”nun bir çıktısı alınarak öğrenci adayı tarafından imzalanmalıdır.

Öğrenci adaylarının aşağıda yer alan ödeme yöntemleri ile Eğitim Taahhütnamesinde (kayit.kapadokya.edu.tr adresinde öğrenci bilgi formunu doldurduktan sonra aynı alanda karşınıza çıkacaktır.) yer alan asgari öğrenim ücretini (mail order ile taksitli ödeme yapacaklar için eğitim ücretinin ¼’ü) yatırmaları gerekmektedir. Öğrenim ücretini yatırmayan öğrenciler elektronik kayıt yaptıramazlar. Eğitim ücretini yatıran tüm öğrenci adaylarının Eğitim Taahhütnamesini doldurup imzalamalıdır.

1. Eğitim Taahhütnamesi,

2. Öğrenci Bilgi Formu,

3. Ödemenin yapıldığına dair banka dekontu (veya kredi kartı ödeme belgesi)

4. Sağlık Raporu (Sağlık raporu Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Havacılık Yönetimi, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Uçak Teknolojisi, Uçak Gövde ve Motor Bakımı ve Uçuş Harekât Yöneticiliği programları için gereklidir. Diğer programlar için gerekli değildir. Sağlık raporunun içeriği için “Kayıt İçin Gerekli Olan Ek Belgeler” başlığını okuyunuz.

Yukarıda belirtilen şekilde hazırlanmış evraklar yazılıma yüklenmelidir. (kayitbelgeleri.kapadokya.edu.tr) Evrak yükleme yazılımına ulaşmak için tıklayınız.

Kullanıcı Adı: T.C. Kimlik Numarası

Şifre: Doğum Tarihi (Boşluk ve noktalama işareti olmadan gün ay yıl şeklinde yazınız (Örnek: 01012000))

Bu işlemi takiben öğrenci adayının e-devlet kayıt imkânı 24 saat içerisinde aktif hâle gelecektir. Öğrenci adayı bundan sonra e-devletten kaydını tamamlayabilir. Kayıt tamamlandı onayı alındıktan sonra bu belgelerin asıl kopyaları üniversitemize ulaştırmalıdır.

2. Aşama

E-devlet üzerinden elektronik kayıt işlemini tamamlayan öğrenci adayları, “Tüm Programlara Kayıt Yaptırabilmek İçin Gerekli Olan Belgeler” başlığındaki belgeleri kargo/posta yolu veya şahsen 30 Eylül 2020 mesai bitimine kadar üniversitemize ulaştırmaları gerekmektedir.

Kapadokya Üniversitesi, Mustafapaşa, Ürgüp (50420) – NEVŞEHİR

Uzaktan Kayıt İşlemleri

Uzaktan kayıt yaptıracak öğrenci adayları “Tüm Programlara Kayıt Yaptırabilmek İçin Gerekli Olan Belgeler” başlığında sıralanmış kayıt evraklarını hazırlamalıdır. Hazırlanan evrakların taranmış bir kopyası yazılıma yüklenmelidir.

Evrakları yazılıma yüklemek için tıklayınız.

Kullanıcı Adı: T.C. Kimlik Numarası

Şifre: Doğum Tarihi

Evrakların asıl kopyaları 5 Eylül 2020 Cumartesi günü mesai bitimine kadar üniversitemize ulaşacak şekilde kargo/posta yolu ile gönderilmelidir. Belgeleri zamanında ulaşmayan adayların kayıtları geçersiz sayılacaktır.

Kaydını e-devlet üzerinden veya uzaktan yapacak öğrencilerimiz ilgili bölüm hocamız ile online görüşme randevu talebinde bulunabilirler.

 

Yüz Yüze Kayıt İşlemleri

Yüz yüze kayıt yaptıracak öğrenci adaylarının kayıtta istenen belgelerle birlikte üniversitemize gelmeleri gerekmektedir. Tüm öğrenci adaylarının kayit.kapadokya.edu.tr adresinden ön kayıt işlemi yaparak “Öğrenci Bilgi Formu”nu doldurmaları gerekmektedir. Formda yer alan bilgiler kontrol edilmeli ve varsa gerekli düzeltmeler yapılmalıdır. Doldurulmuş olan “Öğrenci Bilgi Formu”nun bir çıktısı alınarak öğrenci adayı tarafından imzalanmalı ve aşağıda belirtilmiş olan diğer belgeler ile birlikte kayıt esnasında görevlilere teslim edilmelidir.

Eğitim Ücretinin Yatırılacağı Banka Hesap Bilgileri

Havale veya EFT yapılacak ise;

Alıcı: Kapadokya Üniversitesi

IBAN: TR26 0006 2001 0410 0006 2989 81

Açıklama: Öğrenci Ad-Soyad ve okul no veya TC kimlik no

Garanti Bankası Şubesine gidilir ise;

- İsteğe bağlı ödeme

- Kurum Kodu: 2623 (NEV. EĞİTİM HESABI)

- Açıklama: Öğrenci Ad-Soyad ve Okul No veya TC Kimlik No

* Ödeme tutarını hesaplamak için kayit.kapadokya.edu.tr adresinde ön kayıt işlemi tamamladıktan sonra karşınıza gelecek Eğitim Taahhütnamesinden yararlanabilirsiniz. Öğrenci adayları yukarıda ayrıntıları verilen banka hesabına Eğitim Taahhütnamesinde yer alan asgari öğrenim ücretini (taksitli ödeme yapacaklar için eğitim ücretinin ¼’ü) yatırmaları gerekmektedir. Ödemeyi banka aracılığı ile peşin yapmayacakların taahhütname alanına mutlaka kredi kartı bilgilerini girmeleri gerekir.

** Öğrencinin adı-soyadı ve T.C kimlik numarası ödeme dekontunda açık bir şekilde yazılı olarak belirtilmiş olmalıdır. Yüz yüze kayıt yaptıracaklar için kayıt alanında banka şubeleri bulunacaktır.

Kredi Kartı ile Ödeme

Yüz yüze kayıt yaptıracaklar kayıt esnasında kredi kartı ile ödeme işlemi yapabileceklerdir. Ayrıca e-devlet kaydı yapacaklar veya kayıttan önce ödeme yapmak isteyenler kredi kartıyla uzaktan ödeme yapmak için kayit.kapadokya.edu.tr adresi üzerinden işlem yapılabilir.


Diğer Duyurular Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız