2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Dönemi Ön lisans & Lisans Trimestir Bölüm/Programlar Muafiyet Sınavı Başvurusu (Hazırlık Sınıfları Hariç) | Kapadokya Üniversitesi

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Dönemi Ön lisans & Lisans Trimestir Bölüm/Programlar Muafiyet Sınavı Başvurusu (Hazırlık Sınıfları Hariç)

2023-2024 eğitim-öğretim yılı yaz dönemi ön lisans ve lisans trimestir bölüm/programlar muafiyet sınavları (Hazırlık Sınıfları Hariç) Nevşehir ve İstanbul yerleşkelerinde 25-27 Nisan 2024 tarihleri arasında yüz yüze yapılacaktır. Her öğrenci, kayıtlı olduğu bölüm/programın bulunduğu yerleşkede sınava girebilecektir.

 

Başvurular 20-21-22 Nisan 2024 tarihlerinde online olarak alınacaktır. Sınavlara başvuru yapmak isteyen öğrencilerimizin obs.kapadokya.edu.tr adresine kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra ‘’Derslerim’’ menüsü altında bulunan ‘’Muafiyet Ders Başvuru’’ ekranından ‘’Yeni Talep Ekle’’ seçeneğine basarak sınava gireceği yerleşke ve dersleri seçip ‘’kaydet’’ demeleri gerekmektedir. Başvuru adımlarıyla ilgili detaylı bilgilendirme için tıklayınız.

Online olarak yaptığınız başvurular için mutlaka tarih ve saat içerikli ekran görüntüsü alınız ve e-postanızda saklayınız. Sınav öncesinde ibraz etmeniz istenebilir. Başvuruda bulunduğunu ifade etmesine rağmen ekran görüntüsünü ibraz etmeyen öğrenciler sınava alınmazlar.

* Lisans bölümler için muafiyet sınavında açılan ders listesi için tıklayınız.

* Ön lisans programlar muafiyet sınavında açılan ders listesi için tıklayınız.

 

E-posta ile başvuracak öğrencilerimiz için şartlar şu şekildedir:

(E-posta ile başvuruda bulunacak öğrencilerimizin aşağıdaki bilgilendirmeyi dikkatle okumaları önem arz etmektedir. Bu adresten farklı bir talepte bulunulması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır.)

 

  1. Başvurular tek bir yolla alınmaktadır. Online olarak başvuran öğrencilerin aynı zamanda e-posta ile de başvuru yapmaları durumunda tüm başvuruları geçersiz sayılacaktır.
  2. Yukarıda listesi yayınlanan dersleri hiç almamış veya daha önce alıp başarısız olmuş öğrencilerimizden online başvuru yapamayan veya seçebileceği ders olmasına rağmen karşısına gelmeyen öğrenciler e-posta ile başvuru yapabilirler.
  3. E-posta üzerinden başvurular 22 Nisan 2024 Pazartesi günü 09.00-18.00 saatleri arasında muafiyet@kapadokya.edu.tr e-posta adresinden alınacaktır.
  4. Belirtilen tarih ve saatler haricinde yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
  5. Yukarıdaki ders listesinde bulunmayan dersler için e-posta ile başvuru yapmayınız.
  6. Yukarıdaki listede yer alan ancak başarılı olunan dersler için muafiyet sınav başvurusunda bulunmayınız.
  7. Daha önce başka bir yükseköğretim kurumundan alınmış ve başarılı olunan derslerin transferi için muafiyet sınavına başvuruda bulunmayınız.
  8. Muafiyet sınavı mecburi bir sınav değildir. Muafiyet sınavının mazeret sınavı için başvuru alınmamakta veya muafiyet sınavı için mazeret sınavı yapılmamaktadır.
  9. Talebinizi lütfen bir defa ve tek hesaptan gönderiniz. (E-postanız ile ilgili tarafınıza bir onay maili veya cevap yollanmamaktadır. Bir sıkıntı yaşamanız durumunda sınav öncesinde gönderdiğiniz e-postayı ibraz etmeniz istenebilir, lütfen silmeyiniz.)
  10. E-posta ile başvuruda bulunmak için sadece aşağıdaki şablonu kopyalayınız, yapıştırınız ve doldurunuz. E posta gövdesine yazılan metinler okunmamaktadır.

T.C. Kimlik Numarası

:

 

Öğrenci Numarası

:

 

Öğrencinin Kayıtlı Olduğu Bölüm/Program

:

 

Başvuru Sisteminde Görünmeyen Ders Adı/Adları

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

 

Son online başvuru tarihi 22 Nisan 2024 saat 23:59’dur.

Başvuru yapmayan/öğrenci kimliği yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

Sınav saat ve salon bilgileri daha sonra Üniversitemizin web sayfasında duyurulacaktır.

Başarılar Dileriz.


Diğer Duyurular Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız