Hazırlık Sınıfları Bahar Dönemi Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

Değerli öğrenciler,

COVID-19 Pandemisi Dolayısıyla Alınan Tedbirler Çerçevesinde Hazırlık Gruplarına 16.03.2020 Pazartesi gününden itibaren derslerimiz Uzaktan Öğretim Sistemi üzerinden verilmeye başlandı ve alınan kararla bahar dönemi Uzaktan eğitimle sonlandırılacaktır. Dolayısıyla ölçme ve değerlendirmede de bir takım değişiklikler yapma gereksinimi oluşmuştur.

Bildiğiniz üzere dönem içinde yapılan 2 adet Quiz, 2 adet Midterm ve 3 adet Portfolionun toplamı Ölçme ve değerlendirmenin % 40 ‘ını oluşturmaktadır. Bu kapsamda bir dönemde her bir kur için yapılması planlanan 3 Portfolionun sadece 1 tanesi sınıf ortamında gerçekleştirilebildiği için yapılamayan 2 Portfolio yerine 1 adet kısa sınav yapılmasına karar verilmiştir.

Bunun yanı sıra dönem sonu Kur bitirme sınavlarında önemli bir rol oynayan ve değerlendirmenin % 60’ını oluşturan OOPT sınavı (% 30) ve Konuşma ve Yazma Sınavında da ( % 30) birtakım düzenlemeler yapma gereği doğmuştur.

Buna göre : içinde yaşadığımız dönemden dolayı OOPT sınavının yapılmamasının uygun bulunup, Kur bitirme sınavında sadece Sözlü ve Yazılı sınavının yapılmasına ve bunun da değerlendirmenin % 60 lık kısmını oluşturmasına karar verilmiştir.

Sözlü Sınav :

*Bilgisayar ortamında yapılacaktır

*Öğretim Görevlisi ve öğrencinin 5 dakika süresince karşılıklı olarak yapacağı sınavdır.

*Sınav içeriği üç aşamadan oluşup ilk aşaması soru-cevap, 2.aşaması bir durum yaratılıp o duruma cevap verme , 3. aşaması ise gösterilen resim hakkında serbest konuşma olacaktır

*Tüm öğrencilerin bir kamera ve bir mikrofon bulundurması zorunludur.

* Her bir öğrenci için sınavın yapılacağı saat ayrıca duyurulacaktır.

Yazılı Sınav :

*Bilgisayar ortamında olup aşağıdaki şekilde düzenlenecektir

*Sınav ,okuduğunu anlama, İngilizce dilbilgisi, kelime bilgisi ve verilen bir konuya karşı metin oluşturabilme ( writing ) yeteneklerini ölçecektir.

*Soru tipleri : test , boşluk doldurmaca ve açık uçlu sorulardan oluşacaktır.

Bu iki sınavın ortalaması toplam geçme notunun % 60’ını oluşturacaktır. Özetle, bu dönemde yapılacak olan sınavlardan sadece listening bölümleri çıkartılacak olup , sınavların geri kalan soruları öğrencinin bu döneme kadar gördükleri soru tiplerinden oluşacaktır.

Başarılar dileriz.