Uzaktan Öğretime Geçilmesi Hakkında

Değerli Öğrencilerimiz,

Bildiğiniz gibi, 12 Mart tarihinde Yükseköğretim Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda, Türkiye’deki bütün yükseköğretim kurumlarında 16 Mart’tan itibaren üç hafta süreyle örgün eğitim öğretime ara verilmiştir. Bu kararın ardından alınan bir diğer kararla Üniversitelere 23 Mart tarihinden itibaren eğitime uzaktan öğretimle devam edilebileceği bildirilmiştir.

Üniversitemizde Koronavirüs’e karşı tedbir almak ve tedbir süreçlerinin hızlı yönetimi için kurduğumuz Koronavirüs Risk Değerlendirme Komisyonu etkin olarak çalışmakta ve bu salgından korunmak için büyük çaba göstermektedir.

Uzaktan Öğretim Birimi, Eğitim Planlama ve Koordinasyon Dairesi, Bilgi İşlem Dairesi ve Destek Hizmetleri Dairesi koordinasyon halinde ders programlarında müdürlük ve dekanlıklar tarafından seçilen derslerin tamamının Uzaktan Öğretim yöntemiyle devam etmesini temin etmek için gerekli hazırlıklar ve düzenlemeleri yapmış bulunmaktadır. Bir hafta gibi kısa bir zamanda hazırladığımız bu yeni programda ihtiyaçlar doğrultusunda değişikliklere hazır olunmalıdır.

Uzaktan eğitim yöntemiyle öncelikli amacımız salgın süreci atlatılana kadar derslerin teorik kısımlarında olabildiğince ilerlemektir. Bununla birlikte, aynı tarihlerde tüm okullarda benzeri çalışmalar yapılacağından başlangıçta bazı teknik problemlerle karşılaşmamız kaçınılmazdır. İnternet bağlantınız uygun olsa dahi evde birkaç çocuk ve/veya yetişkinin olması durumunda senkron ders işlemenin zor olacağı düşüncesiyle, teknik sorunlar yaşayan öğrencilerimize derslerin kayıtlarını nispeten daha az yoğun olacak akşam saatlerinde izlemelerini tavsiye ediyoruz. Dersleri kayıtlarından izleyenler de devamlı öğrenci sayılacaktır.

Uzaktan öğretim programımız hakkındaki bütün bilgiler Üniversitemiz internet sayfasında yayınlanmıştır. Bu süreçte yöntemin teknolojik yönleri hakkındaki detayları ve gerektiğinde yardım alınabilecek kişilerin iletişim bilgileri yine Üniversitemiz internet sayfasında duyurular kısmında (tıklayınız) sizinle paylaşılmıştır.

Sorun yaşayan öğrencilerimiz internet sitemizin sağ alt kısmında bulunan “Soru ve istekleriniz için lütfen tıklayınız” yazan sekmeden uzaktan ve açık öğretimi seçerek sorunlarını iletebileceklerdir. İlgililer en kısa sürede öğrencilerimize cevap vermeye çalışacaklardır.  Bunun yanı sıra bizlere sorunlarınızı uzaktanogretim@kapadokya.edu.tr adresinden mail yoluyla iletebilirsiniz. Bu süre zarfında telefon taleplerinin tamamının karşılanamayacağını düşünüyoruz. Yine de telefonla destek almak isteyenler 0.384.3535009-1202’yi arayarak çözüm merkezine ulaşabilirler.

Unutmayalım, bu tür durumlarda sürekli işbirliği halinde olmak ve yapıcı iletişim kurmak en önemli hususlardır. Hep birlikte ve ekip çalışması içinde olduğumuz sürece bunun da üstesinden geleceğimize inancımız tamdır.
Hepinize sağlıklı ve mutlu günler dileriz.