Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Zengin Türk mutfak kültürünün akademik bir ortamda araştırılması ve korunmasını sağlamak ve bu kültürü uluslararası alanda tanıtarak Türk ve Dünya mutfak sanatlarının tüm inceliklerini en iyi şekilde bilen, sanatsal duyarlılığa sahip, takım çalışmasına yatkın, gelişen teknolojiye kolaylıkla uyum sağlayıp mesleğini daha ileriye taşıyabilecek, Türk mutfak kültürünü uluslararası ve ulusal yarışmalarda temsil ve rekabet edebilecek gastronomi uzmanlarını yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mezunlarının Çalışma Alanları

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mezunlarını, özel sektörde otel, restoran, yemek fabrikaları, hava yolu şirketleri ve diğer yiyecek içecek işletmelerinde aşçı, şef, yönetici şef, yönetici veya işletmeci olarak çalışabilmektedir. Ayrıca gıda işletmelerinin araştırma geliştirme bölümlerinde görev alabilmektedirler. Bunların dışında gastronomi ve mutfak sanatları mezunları, yiyecek içecek alanında yazarlık ve danışmanlık da yapabilmektedir.

Ülkemizde, mezuniyet sonrası devlet kurumlarında, çalışmayı hedefleyen öğrencilerimiz KPSS’ye (Kamu Personeli Seçme Sınavı) girerek 4801 nitelik koduyla devlet kurumlarına atanmaktadır.

Kapadokya’da Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Okumak

Kapadokya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde dersler teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilmektedir. Teorik olarak gastronomi ve mutfak sanatlarının temel ilkeleri, gıda bilimi ve teknolojisi, beslenme, hijyen-sanitasyon, yiyecek içecek işletmeciliği, ileri düzey İngilizce, kurum içi davranış ve iletişim, yemek sosyolojisi, menü planlama, ziyafet yönetimi ve gastronomi alanında yenilikçi yaklaşımlarını içeren dersler ön plana çıkmaktadır.

Öğrencilerimiz, teorik derslerin yanı sıra Türk ve Dünya Mutfakları, pastacılık ve tatlı üretimi, tarif geliştirme, servis ve sunum teknikleri gibi uygulama derslerinde bireysel becerilerini ve yaratıcılıklarını kullanarak kendilerini geliştirebilme imkânına sahiptir.

Öğrencilerimizin kendilerini geliştirebilmeleri için iş birliği içerisinde olduğumuz sektör kuruluşlarıyla bir araya gelerek seminer ve uygulamalar düzenlenmektedir. Her yıl düzenlenen ulusal ve uluslararası düzeyde gastronomi yarışmaları ve bilimsel kongrelere katılım imkânları bulunmaktadır. Ayrıca öğrencilerimiz Kapadokya bölgesine özel lezzetlere yönelik araştırmalara da katılabileceklerdir. Kapadokya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye’nin gastronomi yarışmalarında en çok ödül alan aşçılık programı olma özelliğine sahip Kapadokya MYO’nun ilk programlarından olan Aşçılık programının bilgi birikimi ve alt yapısını bir üst seviyeye taşıyacaktır.

Puan Türü: SÖZ
Eğitim Dili: Türkçe

Gastronomi ve Mutfak Sanatları 2018 - YKS Ek Yerleştirme Kontenjanları ve Ek Tercih Bursları için lütfen tıklayınız.

2018-ÖSYS Yerleştirme Kontenjanları ve Taban Puanları

Program Adı Kontenjan 2017-ÖSYS En Küçük Puan
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Burslu) 6 - - - -
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%50 İndirimli) 54 - - - -

2018 – 2019 Eğitim–Öğretim yılında yerleştirilecek öğrenciler için kontenjanlar belirlenmiş olup toplam kontenjan 60 kişidir. Bunun 6’sıburslu ve 54’ü ücretlidir.

Eğitim Ücreti

2018-2019 akademik yılında eğitim ücreti 25.000 TL’dir. Ücretlere KDV dâhil değildir.

Program Adı Ücret
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Burslu) -
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%50 İndirimli) 12.500 + KDV


E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız