Sabiha Gökçen Yerleşkesi | Kapadokya Üniversitesi

Sabiha Gökçen Yerleşkesi

Kapadokya Üniversitesi Sabiha Gökçen Yerleşkesi, Türkiye’de bir havalimanı içerisinde yer alan ilk ve tek yerleşkedir ve "sanayi-okul-devlet" iş birliğinin en iyi örneklerinden biridir.

2011 yılında Nevşehir'de verilen sivil havacılık eğitimlerinin havacılığın kalbi Istanbul'un bilgi birikimi, alt yapısı ve teknik olanakları ile desteklenmesine duyulan ihtiyaç nedeniyle İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'nın uygun bir konumda olduğu değerlendirilerek, Yüksek Öğretim Kurulunun izni ve Savunma Sanayii Başkanlığı desteği ile İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı içerisinde küçük ölçekli bir yerleşke oluşturulmuştur.

Bu yerleşkenin sunduğu eşsiz konum sayesinde sivil havacılık sektörü ile Kapadokya Meslek Yüksekokulunun iş birliğinin geliştirilmesi ve pekiştirilmesi sağlanmış ve havacılık alanında “sanayi-okul-devlet” iş birliğinin en iyi örneklerinden biri doğmuştur. Bu yerleşkede okuyan öğrenciler okurken sektörde yarı zamanlı çalışma imkânına, eğitimde teori ve uygulamayı birleştirme imkânına sahiptirler. Kapadokya Üniversitesi Nevşehir yerleşkelerinde, eğitim görmekte olan öğrencilerin de istekleri doğrultusunda İstanbul'da uygulama yapma imkânı bulunmaktadır.

Kapadokya Üniversitesi, 2018 yılında da Sabiha Gökçen yerleşkesini Teknopark İstanbul içerisinde büyütmüştür. Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın hemen yanında, Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) ortaklığıyla kurulmuş bir teknoloji geliştirme bölgesi olan Teknopark İstanbul'un amacı Türkiye'nin teknoloji geliştirme kapasitesine katkıda bulunmaktır.

Türkiye'nin havacılık-uzay-savunma sektöründeki teknoloji geliştirme çabalarına katkıda bulunmak üzere teknolojinin beşeri altyapısını hazırlamayı, sofistike projeleri destekleyebilecek yetenek ve nitelikte teknik eleman yetiştirmeyi hedefleyen Kapadokya Üniversitesi, AR-GE faaliyetlerinin, inovasyonun ve teknolojik üretimin desteklendiği, bunların da girişimciliği ve ekonomiyi tetiklediği bu ekosisteme, SSM ve İTO'nun kıymetli destekleri ile dahil olmuştur.