Temel Amaçlarımız | Kapadokya Üniversitesi

Temel Amaçlarımız

• Öğrencilerimizin ufkunu genişletmek, dünyaya açılmalarına yardım etmek; onlara yetişkin yaşamlarında tutunabilmek için ihtiyaç duyacakları farkındalık, merak, hayal gücü, yaratıcılık, özen, sorumluluk ve muhakeme gibi temel hasletleri aşılamak; onları teşvik etmek, derinleştirmek.

• Sanayi ve teknolojimize çağdaş dünya seviyesinde katkı sunacak ulusal ve uluslararası nitelikte bilgi ve becerilere haiz elemanlar yetiştirmek.

• Eğitime dinamizm ve itibar kazandırmak için sürekli araştırma yolu ile mükemmeliyeti hedeflemek.

• Hızla küreselleşen dünyanın değişimine senkronize olmak, gelişmeleri izlemek ve uluslararası standartları yakalamak.

• Eğitim programlarımızı, Selçuklu dönemindeki Ahi, Osmanlı dönemindeki Lonca teşkilatlarında uygulanan yol, yöntem ve usullerle zenginleştirerek usta-çırak ilişkisini günümüzün pedagojik anlayışı ile desteklemek.

• İç ve dış paydaşların katkıları ile eğitim ve öğretim programlarını günümüz ihtiyaçları çerçevesinde güncel tutmak.

• Öğretim elemanlarının akademik müktesebatlarının ötesinde, uzmanı oldukları konulara/sektörlere ilişkin gelişmeleri, güncel mesele ve gidişatları izlemelerini, derslerine yansıtmalarını ve öğrencileri ile paylaşmalarını sağlamak.

• Göreli ekonomik avantaj/istihdam sağlayan sektör ve işkollarında, öğrencilerinin doğrudan uzmanlık geliştirerek kariyer edinmelerini sağlamak.

• Kurumsal işleyiş ve politikalarımızın BM 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları çerçevesinde gerçekleştirilmesini sağlamak.