Dış Politika Akademisi IV | Kapadokya Üniversitesi

Bitiş Tarihi: 14.10.2018
Etkinlik Türü: Eğitim
Düzenleyen Birim: Program

Uluslararası İlişkiler Konseyi Derneği (UİK) tarafından 2015’ten bu yana düzenlenen “Dış Politika Akademisi” başlıklı eğitim ve sertifika programının dördüncüsü, 11-14 Ekim 2018’de Kapadokya Sühan Otel’de gerçekleştirilecektir. T.C. Dışişleri Bakanlığı, Kapadokya Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi Türkiye Çalışmaları Merkezi, Nişantaşı Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi destekleriyle düzenlenecek “Dış Politika Akademisi”, Türkiye’nin uluslararası ilişkileri ile ilgilenenler ile dış politika yapımında etkili aktörler ve konuyu akademik düzeyde araştıran uzmanları bir araya getirerek, ilgili alanda kuram ve pratik ilişkisinin kurulduğu akademik ve mesleki bir eğitim fırsatı sunmayı hedeflemektedir.

Eğitim programının öncelikli hedef kitlesi, dış politikaya ilgi duyan veya bu alanda çalışan akademisyenler, akademisyen adayları, sivil toplum kuruluşlarında çalışan kişiler, Uluslararası İlişkiler ve ilgili alanlarda yüksek lisans veya doktora yapan öğrenciler başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili birimlerinde çalışan uzmanlar, araştırmacılar ve medya çalışanlarıdır.

Etkinlik temel olarak lisans öğrencilerine yönelik olmamakla birlikte, programın akışına uygun sayıda son sınıf lisans öğrencisine katılım imkânı sunulabilecektir.