Futsal Turnuvası | Kapadokya Üniversitesi

Bitiş Tarihi:
Etkinlik Türü: Spor
Düzenleyen Birim: Öğrenci Topluluğu

Herkes İçin Spor Topluluğu tarafından düzenlenen futsal turnuvasına sen de katıl!

Futsal Turnuva Kuralları

• Maçlar 20’şer dakika olmak üzere iki devre şeklinde oynanır.
  • Takımlar 5 as (kaleci dahil), 3 yedek oyuncudan oluşur.
  • Takımların her devrede yaptıkları ilk 5 faul kaydedilir ve 5.faulden sonra yapılan faullerde rakip takım 10 metre penaltı noktasından atış yapma hakkı kazanır. Yapılan faul, faul yapan takımın kendi kale çizgisi ile 10 metre penaltı noktası arasında ise, faul yapılan takım 10 metre noktasından ya da faulün yapıldığı noktadan atış kullanabilme hakkına sahiptir.
  • Takımların her iki devrede 1’er dakikalık mola hakları vardır.
  • Oyundan çıkan oyuncu kendi takımına ait olan oyuncu değiştirme alanından sahayı terk etmeli, yine aynı şekilde oyuna giren oyuncu da aynı bölgeden sahaya girmelidir. Çıkan oyuncu taç çizgisini geçene kadar, giren oyuncu sahaya giremez. Aksi takdirde sahaya erken giren oyuncu sarı kart ile cezalandırılır ve oyun rakip takımın endirekt vuruşu ile devam eder.
  • Turnuva dışı harekette bulunan takım men edilir.
  • Taç atışları ayak ile kullanılır, eğer top tavana çarparsa oyuna taç atışı ile devam edilir. Taç atışından direkt gol olmaz.
  • Takım kaptanı tarafından doldurulacak olan katılım formu ve tüm oyuncuların ayrı ayrı dolduracağı rıza beyan formu Sağlık, Kültür ve Spor Dairesine elden teslim edilmelidir.
  • Kontenjanımız 10 takım ile sınırlıdır.
  • Takımlar için etkinlik 10 puandır.