Göreme Açık Hava Müzesi Kiliselerinde Restorasyon- Konservasyon Uygulamaları | Kapadokya Üniversitesi

Göreme Açık Hava Müzesi Kiliselerinde Restorasyon- Konservasyon Uygulamaları

Başlangıç Tarihi: 26.04.2024
Saati: 10.30
Yerleşke: Kapadokya Yerleşkesi
Yapılacağı Yer: Göreme Açık Hava Müzesi
Bitiş Tarihi:
Etkinlik Türü: Gezi
Düzenleyen Birim: Program

Farklı uygarlıklara ev sahipliği yapan Kapadokya Bölgesi, Doğu Roma (Bizans) döneminde önemli bir yerleşim yeridir. Hıristiyanlığın yayılmaya başladığı bu dönemde çok sayıda kilise ve manastır yapısı inşa edilmiştir. Bölgenin özgün dokusunu ve özelliklerini yansıtan bu yapıların korunması insanlık tarihi için çok önemlidir. Araştırma gezisi kapsamında ele alınan Göreme Açık Hava müzesinde farklı tarihlerde yapılan restorasyon ve konservasyon uygulaması bulunmaktadır. Bu uygulamaların öğrenciler tarafından yerinde incelenmesi gezinin temel amacıdır.

Konuşmacı: Fazlı Açıkgöz, Konservasyon Uzman

Moderatör: Öğr. Gör. Aytülü Dırık

Etkinliği Düzenleyen Bölüm/Program:  Mimari Restorasyon

Etkinlik Puanı: 10 (Mimari Restorasyon)