Kapadokya Ekonomi Toplantıları VIII | Kapadokya Üniversitesi

TOPLANTI PROGRAMI (9:30-13:30)

Açılış: 9:30-9:45

Birinci Oturum Başkanı: Prof. Dr. İskender ÖKSÜZ, 9:45-10:45

• Kırsal Turizmde İleri-Geri Bağlantılar ve Etkileri (Dr. Öğr. Üyesi Bülent D. ÇADIRCI)
  • Kırsal Mimari Mirasın Korunmasında Turizm Odaklı Sürdürülebilir Kalkınma Yaklaşımları: Ürgüp Köy Kümesi Örneği (Doç. Dr. Hale KOZLU)
  • Başdere Merkezli 10 Köyün Genel Coğrafi Görünümü (Coğ. Öğr. Kazım DEMİRCAN)

Soru-Cevap ve Değerlendirme

İkinci Oturum Başkanı: Akın BAYRAK, 10:45-11:45

• Başdere ve Yeşilöz Köylerindeki Bakliyat Yetiştiricilerinin Üretim ve Pazarlama Sorunları ve Çözüm Önerileri (Dr. Öğr. Üyesi Hande EREN)
  • Köylerde Görülen Bitkisel Hastalık ve Zararlılarla Mücadele (Prof. Dr. Aydın TUNÇBİLEK)
  • Köy Kümesinde Bitkisel Üretim, Sulama ve Gübreleme Teknikleri (Zir. Müh. Cengiz TEZCAN)

Soru-Cevap, Değerlendirme ve Çay/Kahve Molası, 11:45-12:15

Üçüncü Oturum: Prof. Dr. Rıfat YILDIZ, 12:15-13:00

• Köy Kümesindeki Vadilerin Kırsal Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi (Dr. Öğr. Üyesi Merve ALTUNDAL ÖNCÜ; Dr. Öğr. Üyesi İsmet GÜNEY)
  • Köy Kümesi Kırsal Kalkınma Projelerinin Kurumsal Yönetişiminin Sürekliliğinin Sağlanması (Dr. Öğr. Üyesi Gözde SUNMAN)
  • Köy Kümesi Gençliğinin Kırsal Kalkınmaya Yönelik Sosyal Medya Etkinlikleri (Doç. Dr. Akın İ. ÖZEN)

Soru-Cevap Değerlendirme ve Kapanış, 13:00-13:30

ÖĞLE YEMEĞİ: 13:30-14:30