"Yerelden Küresele - Türk Mutfağının Uluslararasılaşması: Fırsatlar ve Engeller" konusunun ele alınacağı konferans ve atölye çalışması düzenlenecektir.
Tarih: 01 Mart 2018
Saat: 13.00
Yer: Erciyes Üniversitesi Türkan-Tuncer Hasçalık Turizm Fakültesi Prof. Dr. Cengiz Utaş Konferans Salonu
Sunumlar:
Oturum Başkanı: Yrd. Doç. Dr. Harun ÇALHAN - Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yrd.
- Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi
Arş. Gör. Mustafa ÜLKER, Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi
- Kayseri Mutfağının Uluslararasılaşma Potansiyeli
Yrd. Doç. Dr. Reha KILIÇHAN, Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi
- Yerel Mutfağın Uluslararasılaşmasında Yiyecek ve İçecek İşletmelerinin Rolü
Arş. Gör. Pembe ÜLKER, Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi
Panel:
Moderatör: Prof. Dr. Kurtuluş KARAMUSTAFA - Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı
Panelistler:
- Türk Mutfağının Uluslararasılaşmasında Eğitim Kurumlarının Yeri ve Önemi
Yrd. Doç. Dr. Bertan AKYOL, Adnan Menderes Üniversitesi Davutlar MYO Müdürü
- Dünya Gastronomisinde Türk Mutfağının Yeri ve Önemi
Dr. Emrah Köksal SEZGİN, Adnan Menderes Üniversitesi Davutlar MYO
- Türk Mutfağının Uluslararasılaşmasının Önündeki Engeller
Öğr. Gör. Remzi GÜÇLÜ, Kapadokya Üniversitesi Kapadokya MYO
- Dünya Gastronomisinde Türk Mutfağı için Fırsatlar
Barış ONDAŞ, Söke Ticaret Borsası Suat Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Workshop:
Tarih: 02 Mart 2018
Saat: 14.30
Yer: Kapadokya Üniversitesi Uygulama Mutfağı
- Osmanlı Mutfağının Dünya Standartlarında Sunulması
Dr. Emrah Köksal SEZGİN, Adnan Menderes Üniversitesi Davutlar MYO
- Türk Mutfağında Yenilikçi Denemeler
Barış ONDAŞ, Söke Ticaret Borsası Suat Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi