Mustafa Kemal'den Cumhuriyete | Kapadokya Üniversitesi

Bitiş Tarihi: 25.10.2018
Etkinlik Türü: Konferans
Düzenleyen Birim: Sağlık Kültür ve Spor Birimi

13. Anıtkabir Komutanı Emekli Albay Muzaffer Taytak’ın anlatımıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayat hikâyesi üzerinden Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden ışıklı yolun öyküsü ele alınacak.

Emekli Albay Muzaffer Taytak Kimdir?

13. Anıtkabir Komutanı emekli Piyade Albay Muzaffer Taytak 2 Ocak 1963 tarihinde Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde doğmuştur.

İlk ve ortaokulu Bolvadin’de okuduktan sonra 1976 yılında Kuleli Askeri Lisesi’ni kazanmıştır. 1980 yılında Kuleli Askeri Lisesi’nden, 1984 yılında ise Kara Harp Okulu’ndan piyade teğmen olarak mezun olmuştur.

1985-1993 yılları arasında Kırklareli’nin Vize ilçesinde bölük komutanlığı yapmıştır. 1992 yılında taburca intikal ettikleri Diyarbakır Lice’de çatışmada yaralanmış, yara işareti beratı sahibi Gazi bir subaydır.

1993-1995 yılları arasında Kars Sarıkamış’ta bölük komutanlığı, 1995-1997 yılları arasında KKTC’de Yeşilyurt köyünde bölük komutanlığı, 1997-2002 yılları arasında Balıkesir’de Çok Programlı Astsubay Hazırlama Okulu’nda Destek Kıtaları Harekât Eğitim Subaylığı, 2002-2004 yılları arasında Suriye sınırında Akçakale Hudut Tabur Komutanlığı, 2004-2010 yılları arasında Kara Kuvvetleri Disiplin ve Moral Şube Müdürlüğü ve bu görevi esnasında 6 ay süreyle görevli gittiği Gürcistan’da Sınır Birlikleri Danışmanlığı, 2010-2012 yılları arasında KKTC’de Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreterliği, 2012-2015 yılları arasında ise Anıtkabir Komutanlığı görevlerini yürütmüş ve 2015 yılı 30 Ağustos’unda emekli olmuştur.

Anıtkabir Komutanlığı süresince kamuoyuna mâl olmuş pek çok etkinliğin düzenlenmesinde yönetici ve yönlendirici olmuştur.

Emekli olduktan sonra 2015-2017 yılları arasında OYAK’a bağlı bir kuruluş olan Bolu Çimento A.Ş’de yönetim kurulu üyeliği yapmış, 2015-2016 eğitim öğretim döneminde Kara Harp Okulu’nda Askeri Harekâtın Yönetimi dersinde öğretim görevlisi olarak ders vermiştir.

Evli ve iki çocuk babası olan Albay Taytak, emekli olduktan sonra Anıtkabir’de yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Ankara Kulübü ve TÜSİAV tarafından “Ankara’ya Değer Katanlar” kategorisinde ödüllendirilmiştir.

Atatürkçü Düşünce Derneği, Anıtkabir Derneği ve Ankara Kulübü Onur Kurulu üyesi olan ve “Kuleli’den Anıtkabir’e Bir Subayın Anıları” isimli bir kitabı bulunan emekli Albay Muzaffer Taytak, hâlen sivil toplum örgütlerinin ve eğitim-öğretim kuruluşlarının düzenledikleri etkinliklerde Atatürk’ü ve Anıtkabir’i anlatan konferanslar vermeye devam etmektedir.