Uluslararası Çocuk Kitapları Festivali | Kapadokya Üniversitesi

Bitiş Tarihi: 19.04.2019
Etkinlik Türü: Atölye Çalışması
Düzenleyen Birim: Program

15-19 Nisan 2019 Tarihinde Kapadokya Üniversitesi Ürgüp Yerleşkesinde Uluslararası Çocuk Kitapları Festivali'ni 'çocuk hakları' teması ile gerçekleştiriyoruz.

Festivalin anahtar sözcükleri; ‘uygulamalı’, ‘hak temelli kitaplar’, ‘barış kültürü’, ‘çocuk hakları sözleşmesi’, 'çocuklar için demokratik bilinç', ‘okuma alışkanlığı kazandırma’, ‘kitaplara erişilebilirlik’ gibi kavramlardır.

Festival boyunca yayınevleri kitap stantlarını açacaklar, sergi, konser ve tiyatro gerçekleştirilecek, çocuk kitabı yazarları aileler ve eğitimcilerle bir araya gelecek, alanında uzman öğretim üyeleri üniversite öğrencileri ve eğitimcilerle seminer ve konferans gerçekleştirecek, uygulamalı atölyelerde ebeveynlerin, eğitimcilerin ve çocukların çocuk haklarına yönelik farkındalıkları desteklenirken kitaplar farklı şekillerde sunulup okunacaktır.

Uluslararası çocuk kitabı yazarlarının ve çocuk çalışmaları alanında uzman hocaların katıldığı çalıştayımız, 17 Nisan Çarşamba günü saat 13.00’de Kapadokya Üniversitesi Ürgüp Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleşecektir.

Çalıştay Davetlileri;

Başka Bir Okul Mümkün

Şimdilik Derneği

Masal Şatosu Birimi

Çocuk Kitapları Festivali resmi web sitesine gitmek için lütfen tıklayınız.