Alev Alatlı’ya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Tarafından “Vefa Ödülü” | Kapadokya Üniversitesi

Alev Alatlı’ya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Tarafından “Vefa Ödülü”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye ile Güçlenen, Türkiye'ye Güç Veren Kadınlar Programı’nda Alev Alatlı’ya “Vefa Ödülü” verildi. Ödülü, Alev Alatlı’nın Kızı Kapadokya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Funda Aktan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iştirakinde gerçekleştirilen Türkiye ile Güçlenen, Türkiye'ye Güç Veren Kadınlar Programı’nda, Türkiye’ye güç veren kadınlara ödül verildi. Programda; Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi, düşünce dünyamızın kıymetli isimlerinden ve Kapadokya Üniversitesi Kurucusu Alev Alatlı, Vefa Ödülü’ne layık görüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ödülü, Alev Alatlı’nın Kızı Kapadokya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Funda Aktan’a verdi.

Ülkemizin gururu olarak ödül alan 12 kadın:

Eserleri ve fikirleriyle Türkiye’nin düşünce dünyasında çok aydınlık bir iz bırakan Alev Alatlı, Aliye Üzüm, Hamide Doğangün, Merve Başoğlu, Nihad Abunasser, Oya Kayacık, Özlem Yılmaz, Prof. Dr. Didem Balkanlı, Rabia Birsen Göğercin, Senem Oruç, Şeyma Alakuş ve Zülal Tannur.