“Doğada Acil Müdahale Eğitimi” Kapadokya Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gomeda Vadisinde Yapıldı | Kapadokya Üniversitesi

“Doğada Acil Müdahale Eğitimi” Kapadokya Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gomeda Vadisinde Yapıldı

Türkiye Acil Tıp Derneği Doğa Tıbbı Çalışma Grubu’nun (TATDOĞA) Erciyes/Kapadokya Kış Eğitimleri kapsamında yer alan, Doğada Acil Müdahale Eğitimlerinin Kapadokya Kısmı, üniversitemiz ev sahipliğinde Gomeda Vadisi'nde gerçekleştirildi.

TATDOĞA Çalışma Grubu’nun olası bir yaralanma, afet durumlarında o an mevcut olan herhangi bir ekipman ile müdahale edebilme yetisi kazandırmayı ve doğa koşullarında hayatta kalma becerilerini öğretmeyi hedeflediği etkinliğe, çeşitli kentlerde görev yapan 40 hekim ve akademisyen ile üniversitemizin İlk ve Acil Yardım Programı Öğretim Elemanları ve 2. sınıf öğrencileri katıldı.

Gerçekleştirilen etkinlik ile ilgili bir açıklama yapan Sağlık Birimleri Koordinatörü Öğr. Gör. Ayfer Coşkun, “Ülkemizin yaşadığı afetler hepimizi derinden etkiliyor. Doğal afetlerin yaşamı nasıl etkilediğini yaşanan olumsuzluklarla tecrübe ettik. Kapadokya Üniversitesi olarak, bir hayata dokunabilmek için bu tür uygulamalı eğitimleri önemsiyoruz. Bu tür eğitimler ile öğrencilerimize güncel uygulamaları sunarak son bilgiye ulaşmaları sayesinde mesleki yeterliliklerini artırmış oluyoruz. Öğrencilerimize verdiğimiz teorik ve uygulamalı eğitimleri bölgemizin özellikli alanlarında uygulama yaptırarak pekiştiriyoruz.” dedi.

Gomeda Vadisi yürüyüş sırasında, Doç. Dr. İsmail Altıntop, Dr. Öğr. Üyesi Feridun Çelikmen ile uzman eğitmenler tarafından doğada hayatta kalma, İmprovize yöntemler, yaralanmalar, taşıma yöntemleri gibi konularda uygulamalar yapıldı.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız