8 Kasım Dünya Radyoloji Günü Etkinlikleri | Kapadokya Üniversitesi

8 Kasım Dünya Radyoloji Günü Etkinlikleri

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programı tarafından 8 Kasım Dünya Radyoloji Günü etkinlikleri kapsamında 5. Geleneksel “Geçmişten Geleceğe Radyoloji” seminerleri ve mezunlar buluşması düzenlendi.

 

Türk Radyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Tamer Kaya, Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar,  Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Program Sorumlumuz Şaban Akpolat ve TGT Programı 2017 mezunu Fatih Sarıaslan’ın açılış konuşmalarıyla başlayan seminerlerde röntgenin ve radyolojinin tarihi ve gelişimi, radyoloji teknisyenliğinin tarihi, güncel sorunları ve teknisyen eğitimleri konularında sunumlar yapıldı.

 

Üç oturum halinde gerçekleşen “Geçmişten Geleceğe Radyoloji” seminerlerinde Öğr. Gör. Ercan Türerer, Halil Şen, Rüstem Seven, Rad. Tekn. Hakkı Tuzdelener, Uzm. Dr. Şaban Tiryaki, Uzm. Dr. İsmail Çiftçi ve Prof. Dr. Tamer Kaya konuşmacı olarak katkı sağladılar.

 

Dünya Radyoloji Günü her yıl, W. C. Röntgen’in 1895’te X-ışınlarını keşfetmesine ithafen tüm dünyada 8 Kasım’da kutlanmaktadır. Bu önemli günün anısına düzenlenen etkinlikler kapsamında, TGT programı öğretim görevlilerimizin toplumu bilinçlendirmek amacıyla hazırladığı “Radyasyon Nedir” broşürü 8 Kasım’da öğrencilerimiz tarafından Kapadokya Yerleşkemizde ve Nevşehir Devlet Hastanesi’nde halka dağıtılarak radyasyon hakkında bilgiler verildi.

 

12 Kasım günü 5. Geleneksel “Geçmişten Geleceğe Radyoloji” seminerleri ile devam eden etkinliklerin açılış konuşmalarında, TGT Programı mezunları adına konuşan 2016-2017 mezunu Fatih Sarıaslan; birçok mezun arkadaşının mezuniyet sonrasında kısa sürede iş bulabildiğini, iş bulamayanların kendilerini geliştirme çabası içinde olduğunu belirterek bu okulda okumanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Öğrencilere seslenerek meslektaş olmanın yanı sıra okuldaş olarak dayanışma içinde olmaları gerektiğini vurgulayan Sarıaslan, gelecek yıl mezunlar buluşmasında da bir arada olmayı ümit ettiğini belirtti.

 

Türk Radyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Tamer Kaya da konuşmasında radyoloji alanında ülkemizdeki en önemli sorunlardan birinin tetkik yoğunluğu olduğunu ve bu yoğunlukla başa çıkabilecek nitelikli personele ihtiyaç duyulduğunu belirterek, bu okulda nitelikli bir eğitimin disiplinli bir şekilde verildiğini görmekten son derece mutlu olduğunu ifade etti.

 

Radyolojiye yakınlığının hastalandığında kendisinden istenen radyolojik tetkiklerden ibaret olduğunu ancak bu tetkiklerin nitelikli bir şekilde gerçekleşmesini sağlayacak olan radyoloji teknikerlerinin yetişmesinde üniversite olarak her türlü olanağı oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, katkılarından dolayı tüm konuşmacılara ve seminerlere katılan bütün misafirlere teşekkür etti.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız