Bizde Şed Kuşanılır | Kapadokya Üniversitesi

Bizde Şed Kuşanılır

Her mezuniyette kep fırlatılmaz. Bazı özel mezuniyetlerde şed kuşanılır.*

Kapadokya Yerleşkemizde faaliyet gösteren programlarımızı başarıyla bitiren 900 öğrencimizle Kapadokya Meslek Yüksekokulu mezunu olarak kuracağımız yeni bağı kutladığımız şed kuşatma töreninde diploma heyecanı yaşandı.

14 Mayıs Cumartesi günü Kapadokya Yerleşkemizde düzenlenen mezuniyet törenine öğrencilerimiz ve ailelerinin yanısıra Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı ve Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız katıldı.

Öğrencilerimizi Hayata Hazırladığımızın Bilincindeyiz

Törende söz alan müdür yardımcımız Arda Çakır, “Kapadokya'ya gönül vermiş bir grup aydının hayali olan rüya gibi bir proje 2005 yılında gerçeğe dönüştü ve imece usulüyle kurulan yüksekokulumuz 2005-2006 öğretim yılında eğitime başladı.

Binlerce yıllık bir geçmişe sahip Mustafapaşa’da (Sinasos) bulunan Kapadokya Yerleşkemiz, on dokuzuncu yüzyılın sonlarında Mehmed Şakir Paşa tarafından yaptırılan medrese ile yine aynı dönemden kalma eski Osmanlı konaklarının restore edilip yeniden işlevlendirilmesiyle ortaya çıktı.

Böylesine tarihi bir atmosferde sürdürülen ve sivil havacılıktan sağlığa, mimari restorasyondan aşçılığa kadar farklı birçok alanı kapsayan akademik programlarımızı, ilgili sektörlerin önde gelen temsilcileriyle işbirliği içerisinde ve sektörlerin uluslararası düzeyde yetişmiş kalifiye personel ihtiyaçlarına göre belirliyoruz.

Öğrencilerimizin mezun olduktan sonra iş bulabilmeleri ve vakit kaybetmeden sağlam bir geleceğe adım atabilmeleri, başarımızın temel ölçüsü. Öğrencilerimizin daha staj yaparken iş teklifleri alıyor olmaları; verdiğimiz uygulama ağırlıklı eğitimler sayesinde ise belirli bir tecrübe aranan alanlarda mezunlarımıza öncelik tanınıyor olması doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Öğrencilerimizi doğrudan mesleğe ve kariyerlerine yönelik bir şekilde hazırlarken aslında hayata hazırladığımızın da bilincindeyiz.” açıklamasında bulundu.

On yıldır emeklerini esirgemeyen personelimiz ile yüksekokulumuz destekçilerine birer plaket takdim edilerek teşekkür edilen törene katılan Kapadokya MYO Anaokulu’nu bitirmiş olan minik öğrenciler ayrı bir renk kattı.

Okul birincisi, ikincisi ve üçüncüsü ile program birincilerine ödülleri takdim edildikten sonra, mezun olan tüm öğrencilerimiz törenle şed kuşandı.

İstanbul Sabiha Gökçen Yerleşkemizde faaliyet gösteren programlarımızdan mezun olan öğrencilerimiz ise 7 Mayıs’ta Hezarfen Havaalanı’nda düzenlenen törenle diplomalarını almışlardı.**

Tüm mezunlarımızı kutlar, iş hayatlarında başarılar dileriz!

* Şed kuşatma töreni; kökenleri 13. yüzyıla dayanan ve gençlerin iyi bir şekilde yetişerek meslek edinmelerini, üretken birer birey olarak topluma yararlı olmalarını amaçlayan Ahîlik teşkilatında kişinin aldığı eğitimin artık sona erdiğini ve mesleğini yapabilecek birikime sahip hâle geldiğini ilan etmek için yapılan törenin adıdır. Ahîlik teşkilatının felsefesini göze, kulağa, kalbe ve ruha hitap edecek biçimde şekillendiren; eğitici ve öğretici özellikleri olan bu törenler, kalfalıktan ustalığa geçişi temsil eder.

** İlgili haber için bkz: http://www.kapadokya.edu.tr/Sabiha-Gokcen-Yerleskemizde-Mezuniyet-Sevinci


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız