Çocuk İstismarına Dur De! | Kapadokya Üniversitesi

Çocuk İstismarına Dur De!

Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerimiz çocuk istismarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla tabutu simgeleyen ve parçalanarak rengârenk bir oyuncak kutusuna dönüştürülen siyah bir kutunun içerisinden güvercin uçurdular.

Tüm çocukların ait olması gereken dünyayı bir kez daha vurgulamak için ‘oyuncak yolu’ figürünü tasarladıklarını belirten Çocuk Gelişimi Programı Öğretim Görevlisi Gül Çandır sözlerine şöyle devam etti: “Onların da ilerlediği bir yol vardı bizler gibi. Oyuncak yolunun sınırlarını elektrik bantlarıyla çizerek onların dünyalarının sınırları olduğuna dikkat çekmek istedik ve tüm çocuk gelişimi öğrencileriyle o sınıra duvar oluşturduk. Rengârenk bir oyuncak kutusuna dönüşen kutunun içinden güvercinleri uçurduk. Bu şekilde çocuklara saf, aydınlık ve tertemiz bir yaşam hakkı sağlanması gerektiğini vurgulamak istiyoruz. Hepimizin yüreğini siyaha dönüştüren bu olaya tepki göstermek için tüm öğrencileri siyah giymeye davet ettik. Oyuncak yolunun önünde oluşturduğumuz duvarda öğrencilerimizin hep birlikte söylediği çocuk korosu çalışmasını gerçekleştirdik.”

"Ben Çocuğum" şarkısının koro hâlinde söylenmesi, öğrenciler tarafından hazırlanan konuşmalar ve şiirler ile devam eden etkinlik çocuk istismarına dikkat çeken ve buna karşı alınabilecek önlemler ile ilgili bilgiler içeren bir bildirinin dağıtılmasıyla son buldu.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız