Kapadokya Üniversitesinden Türk Pilot Vecihi Hürkuş’a Vefa | Kapadokya Üniversitesi

Kapadokya Üniversitesinden Türk Pilot Vecihi Hürkuş’a Vefa

Üniversitemiz, 2019/2020 Akademik yılı öncesi Mustafapaşa Yerleşkesinde Vecihi Hürkuş’un adını yaşatmak amacıyla bir dizi çalışma gerçekleştirdi.

Tarihte iz bırakan aydınların isim ve fikirlerini yaşatmak amacıyla geçtiğimiz akademik yıl başlattığımız “Öncülere Vefa Projesi” ile ilgili çalışmalar Vecihi Hürkuş ile devam ediyor.

Kurulduğu 2005 yılından beri havacılık bölüm ve programlarıyla adından sıkça söz ettiren üniversitemiz, 1932 yılında Türkiye’nin ilk Türk Sivil Havacılık Okulunu kuran Türkiye'nin ilk uçak tasarımcısı ve üreticisi Türk pilot Vecihi Hürkuş’un adını üniversitenin Mustafapaşa yerleşkesinde yer alan Oktay Sinanoğlu Binasındaki derslikte yaşatma kararı aldı.

Üniversitemiz, 2019/2020 Akademik yılında da “Öncülere Vefa Projesi” kapsamında benzer çalışmalara imza atarak tarihe iz bırakan farklı aydınlarla ilgili çalışmalar yapmaya devam edecek.

Vecihi  Hürkuş blog sayfasına ulaşmak için tıklayın


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız