Üniversitemiz, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından sınav ve belgelendirme yapmak üzere yetkilendirildi | Kapadokya Üniversitesi

Üniversitemiz, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından sınav ve belgelendirme yapmak üzere yetkilendirildi

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KÜNSEM) bünyesinde faaliyet gösteren Personel Belgelendirme Merkezimiz (PEMER), belirli meslek alanlarında zorunlu hale gelen “Mesleki Yeterlilik Belgesi” için Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK)’ndan yeterlilik sınavı ve belgelendirme yetkisi aldı.


Yapılan çalışmalar neticesinde Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından AB-0324-P Akreditasyon Numarası ile akredite edilmiş olan PEMER ile MYK arasında 04.02.2019 tarihinde yetkilendirme ön sözleşmesi, 08.09.2021 tarihinde yetkilendirme sözleşmesi imzalanarak, üniversitemiz toplam 3 ulusal yeterlilikte sınav ve belgelendirme faaliyeti gerçekleştirmek üzere yetkilendirildi.


PEMER’in yetkili olduğu mesleklerin Nevşehir’in potansiyel iş ve meslek gruplarına göre tercih edildiğini kaydeden üniversitemiz Personel Bilgilendirme Merkez Müdürü Buket Köremezli, bölge kalkınma hedefleri ve ihtiyaçları doğrultusunda hizmet vermekten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.


Kuruluşun kapsamında yer alan yeterlilikler:
13UY0182-4 Aşçı (Seviye:4 (Rev. No:01)
12UY0048-3 Duvarcı (Seviye:3 (Rev. No:01)
13UY0120-5 Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon Elemanı (Seviye:5 (Rev. No:00)

Personel Belgelendirme Merkezimizin web sitesine ulaşmak için tıklayınız.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız