Vokoloji: İnsan Sesine Çok Yönlü Yaklaşım | Kapadokya Üniversitesi

Vokoloji: İnsan Sesine Çok Yönlü Yaklaşım

Kapadokya Lisansüstü Seminerleri’nin bu haftaki konuğu Op. Dr. İlter Denizoğlu oldu.

Seminer, Dr. Öğr. Üyesi Rukiye Yalap moderatörlüğünde 5 Ocak Salı akşamı çevrim içi olarak düzenlendi.

İlter Denizoğlu seminerde, Vokoloji konusuyla ilgili hazırladığı sunumu öğrencilerle paylaştı.

İnsan sesini habilite ve rehabilite etmek için uğraştıklarını belirten Denizoğlu, sesi karmaşık bir bulmacaya benzetti ve bu bulmacanın cevabını sürekli değiştirmek için çalıştıklarını söyledi.

“Ses bozukluğu hastalıktır.”

Sunumunda iletişimin temel öğelerinden birinin ses olduğunu belirten Denizoğlu, “Ses bozukluğu, ses sisteminde anatomik olarak bir patoloji görülmese de hastalıktır ve tedavi edilmesi gerekir.” dedi.

Seminer, İlter Denizoğlu’nun sunum sonrası öğrencilerden gelen soruları yanıtlamasıyla son buldu.